Asasinarea Daryei poate aduce sfârșitul războiului. Putin e în avantaj

Postat de pe 24 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” din data de 24 august, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a axat pe efectele pe care le va avea asasinarea Daryei Dughin asupra războiului ruso-ucrainean.

„Deci firește că am asistat la un atentat de o importanță majoră. S-ar putea sa fie un punct de cotitură esențială în evoluția ulterioară și în galopul acesta care se pregătește pe toate fronturile: economic, sanitar, energetic etc. A fost un eveniment elaborat și trebuie privit în contextul setului de atentate care a început recent și galopant cu premierul Shinzo Abe, urmat de Salman Rushdie”, declară jurnalistul de investigații Bogdan Comaroni.

„Există mai multe piste de urmat și toate vin însoțite de argumente foarte bune. Nu exclud posibilitatea în care moartea Daryei a fost un sacrificiu ritualic planificat”, spune Bogdan Comaroni.

Ce înseamnă asasinatul și cum va schimba soarta războiului în derulare la momentul actual?

„Poate fi vorba despre a face o clonă a atentatului care s-a întâmplat în Primul Război Mondial. Este ceva similar. Fac un atentat clonă care să ducă la măsuri de retaliere atât de mari, încât să pornească de comun acord un al treilea război mondial prin acest atac care urmează. Eu cred că ținta este să se grăbească foarte mult încheierea războiului”, explică Bogdan Comaroni.

„După teoria FSB-ului, rușii pot acuza Estonia că au găzduit atacatorul numărul 1 care a asasinat-o pe fata lui Dughin. Acest asasinat dă cale deschisă rușilor fie să provoace un al treilea război mondial, fie să atace masiv să-l încheie pe acesta, fie să atragă NATO într-un război direct. Rusia are extraordinar de multe variabile pe care le poate juca, pe când Occidentul are foarte puține variabile de joc”, susține Bogdan Comaroni.

Întrebat dacă asasinarea Daryei Dughin îl ajută în vreun fel pe Vladimir Putin, Bogdan Comaroni răspunde: Putin e în cel mai mare avantaj, pentru că toate aceste variabile despre care am vorbit sunt acum în mâna lui. Putin va juca cartea scurtării războiului, pentru că asta cere poporul, o cer și naționaliștii”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background