Ancheta amplă a ucrainenilor și polonezilor dezvăluie corupția și furtul de arme din Ucraina!

Postat de pe 23 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Americanii, polonezii și ucrainenii au constat o serie de probleme în legătură cu livrarea de armament și cu utilizarea pe teritoriul Ucrainei a muniției și a armamentului pe care le trimit statele, a anunțat Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM.

Este vorba despre o serie de anchete ample care investighează tocmai modul în care sunt, practic, sustrase armele din Ucraina. Kiev Independent, publicație ucraineană, în colaborare cu postul de televiziune polonez TVN, au publicat un articol amplu despre furtul de arme din Legiunea internațională de apărare a Ucrainei. Se prezintă date despre dispariția suspectă de arme și de echipamente din unitățile militare, anchetatorii descoperind chiar că au fost multiple situații în care armamentul a fost încărcat în vehicule civile sau chiar militare, care apoi au dispărut cu tot cu încărcătură. Se pare că șoferii nu purtau echipament militar sau vreun însemn care să certifice faptul că aparțineau armatei, potrivit martorilor oculari.

S-a tot vehiculat în ultimele luni, ba chiar s-a și reclamat de către anumiți membrii ai Congresului american, că se fură armament și se vinde pe piața neagră, după cum a tot prezentat Iosefina Pascal în emisiunile sale de la Gold FM. „Pe lângă faptul că este vorba de corupție la cel mai înalt nivel, este vorba și despre o problemă de siguranță internațională!”, a punctat jurnalista, atrăgând atenția asupra faptului că pur și simplu nu există o evidență clară a ceea ce se întâmplă cu armamentul donat de țările europene și de SUA pentru a sprijini ucrainenii.

sursă: Foreign Policy

Comitetul de supraveghere din Congresul american a solicitat departamentului de apărare, departamentului de stat și agenției pentru dezvoltare internațională să prezinte rapoarte cu privire la banii trimiși în Ucraina până pe data de 8 martie a anului curent. Este vorba despre o sumă enormă care atinge pragul de 113 miliarde de dolari. S-a demarat această mini-anchetă tocmai pentru ca autoritățile să se asigure că banii din finanțările americane ajunse pe mâna ucrainenilor nu sunt folosiți în scopuri negative, cum ar fi risipa, frauda, diversele abuzuri sau corupția. Este o misiune extrem de dificilă, mai ales că oficialii americani au recunoscut că nu știu nici ei ce se întâmplă cu armamentul odată ce acesta intră în granițele Ucrainei.

sursă: Kyiv Post

Wall Street Journal îl prezintă pe Zelenski într-o nouă situație delicată, acesta fiind anchetat pentru corupție. Președintele ucrainean se confruntă cu mari probleme ce țin de politica internă, pentru că a scăzut foarte mult în sondaje. Poate v-ați fi așteptat ca marele erou Zelenski să fie ridicat în slăvi de poporul său, având în vedere cât de prezent este în spațiul public. Nu este deloc așa, asta pentru că vin din urmă toate abuzurile făcute pe perioada mandatului său, dintre care enumerăm desființarea unor partide așa-zis pro-ruse, desființarea unor publicații din aceleași considerente menționate anterior, dar și condamnarea activiștilor care au îndrăznit să aibă alte opinii decât cele impuse de guvernanții ucraineni.

„Din ce în ce mai multe publicații își manifestă, ușor timid pentru început, reticența cu privire la statutul acesta de imaculat pe care îl avea Zelenski. Cert este că se pierde pe drum ajutorul militar și ajutorul financiar acordat Ucrainei și că nu răspunde nimeni pentru modul în care se fac pierdute miliardele de dolari și armamentul respectiv. Este o problemă, cea mai mare problemă fiind cea a siguranței internaționale; orice se poate întâmpla dacă vorbim despre o piață necontrolată și un influx uriaș de arme”, a concluzionat jurnalista Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background