Steagul Secuiesc a fost desființat de instanță

Postat de pe 23 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal, gazda emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, a anunțat victoria în instanță a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș împotriva steagului secuiesc.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de Guvern cu privire la hotărârea dată de Curtea de Apel Brașov prin care a fost anulat drapelul folosit de municipiul Sfântu Gheorghe. Era vorba de un steag care avea, conform sesizării făcute de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) doar simboluri maghiare și niciun simbol românesc”, a anunțat Iosefina Pascal.

Steagul secuiesc are un caracter pur etnic maghiar și nu poate fi drapelul oficial al orașului Sfântu Gheorghe! Argumentarea care motivează această hotărâre este logică și de bun simț, având în vedere că suntem în România și că nu poți folosi un steag oficial al unei localități doar cu însemne maghiare când comunitatea este formată atât din români, cât și din maghiari. Treaba este mai veche, din 29 iunie 2021, când premierul de atunci, Cîțu, a dat o hotărâre de guvern prin care acel steag secuiesc a devenit steagul oficial al municipiului Sfântu Gheorghe. Probabil a fost un cadou, un gest de lingușire a colegilor veșnic la guvernare de la UDMR. Doar că acea hotărâre nu respecta Constituția și avea un profund caracter discriminatoriu.

Noi, românii, acceptăm multe, răbdăm, acceptăm să fim discriminați în propria țară, acceptăm să ni se jefuiască resursele, acceptăm orice.

„Românii sunt foarte răbdători, bulgarii ne-au făcut mămăligi…; s-au spus multe lucruri despre acest popor de-a lungul timpului, iar cele mai rele lucruri le spunem chiar noi, ăsta e adevărul deși pare amuzant. Poate, totuși, românii vor deveni mai motivați, mai conștienți de ce se întâmplă în țara lor și ce vor lăsa moștenire pe viitor. Poate!?”, a concluzionat amar jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background