Începe școala cu vești îngrijorătoare – gardul lui Câmpeanu

Postat de pe 5 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal relatează ultimele știri din contextul începerii noului an școlar și trage un semnal de alarmă asupra problemelor majore din domeniul educației, create pe fondul majorării prețurilor.

A început școala, însă cu vești triste. Spre exemplu, primarii din unele zone nu vor să deschidă unele școli pentru că nu au bani de facturi. Ar fi foarte frig în școlile respective și copiii nu ar avea condițiile optime de învățare asigurate. Sunt foarte multe școli aflate în situații similare iar guvernanții propun senini o soluție aparent simplă: școala online. Ei uită cum, în timpul pandemiei, 40% dintre copiii României nu au avut acces la școală.

Iosefina Pascal nu exclude posibilitatea ca, ulterior eșecului statului român de a oferi compensațiile promise, furnizorii de gaz și de electricitate să taie complet utilitățile. Acest lucru nu se va întâmpla doar în școlile din mediul rural, ci și în marile orașe. Este foarte grav că astfel de copii născuți în mediul rural nu au o șansă la educație. Liderii politici par a fi total deconectați de la realitățile crunte din România și propun soluție SF pentru elevii defavorizați.

Sorin Câmpeanu și preocupările sale… importante

Astăzi, Sorin Câmpeanu s-a dus la o școală din București și a descoperit o problemă majoră: gardul era rupt. A făcut mare caz din această problemă și a mustrat-o pe directoarea acelei unități de învățământ. Se pare că Sorin Câmpeanu preferă să ignore în mod deliberat adevăratele probleme din țară și din domeniul educației, cum ar fi imposibilitatea copiilor din mediul rural să ajungă la școală și să învețe în condiții decente, închiderea unor școli din lipsa fondurilor ș.a.m.d., dar poate să facă o întreagă hărmălaie pentru un gard rupt într-o școală perfect funcțională în rest.

Săptămâna trecută, Iosefina a amintit de măsura propusă de Sorin Câmpeanu de a nu mai fi exmatriculați copiii-problemă. Ei bine, exact în ziua începerii școlii a apărut o știre care prezintă cum o fată de 15 ani și-a înjunghiat colega în picior. Această faptă s-a întâmplat chiar la un liceu din capitală. Cine să aibă grijă de acești copii-problemă când există atât de multe deficiențe în școlile din țară?

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background