Alexa: ANCOM apare acum clar ca fiind o “instituție de forță”, parte a CELULEI DE CRIZĂ care controlează accesul sau eliminarea incomozilor
Postat de Gold FM Radio pe 15 aprilie 2025
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Liviu Alexa a dezvăluit noi detalii despre modalitatea în care funcționează cenzura în presă și pe rețelele de socializare, dacă există și care sunt procedurile legale de a lupta pentru libertatea de exprimare.
O primă problemă a lumii jurnalistice este lipsa de solidaritate a breslei. Doar câțiva jurnaliști se implică activ în apărarea libertății de expresie și de gândire, în timp ce alții acționează doar în anumite cazuri sau nici măcar nu se sinchisesc să-și arate sprijinul pentru anumiți colegi din presă. A doua problemă este proasta aplicare a unor directive europene la nivelul României, ceea ce a permis instituirea unei MILIȚII A GÂNDIRII. Prin asta, CNA a căpătat noi puteri și ANCOM-ul, până nu demult un organism public neutru, s-a transformat într-o instituție de forță. O a treia problemă este indiferența politicienilor, care nu sancționează abuzurile evidente.
A avut loc o schimbare de paradigmă în presă și mass-media, publicul îndreptându-și atenția mai mult către creatorii de conținut sau jurnaliștii de pe rețelele de socializare, care au curajul să abordeze subiectele presante zilnice, ocolite în agenda marilor trusturi de presă consacrate. Prin cenzura și abuzurile TikTok, sunt jurnaliști, cum e cazul lui BobbyD, cărora le-a fost tăiată principala sursă de venit și de susținere. Jurnalistul Liviu Alexa a dezvăluit identitatea celui care este însărcinat în România cu gestionarea și controlul platformei TikTok. Este vorba despre Robert Bogdanffy, care are un profil securistic și trecut de ONG-ist în domeniul IT. Cercetând mai profund subiectul, jurnalistul Liviu Alexa a descoperit că s-a înființat o adevărată CELULĂ DE CRIZĂ în interiorul ANCOM-ului, unde s-au adunat oameni ai instituției, reprezentanți ai platformelor de tip social media importante, dar și agenți ai serviciilor. Echipei i se alătură și o serie de „jandarmi” ai „adevărului lor”, un soi de fact-checkeri care aplică politicile platformelor, dar în interpretare proprie. Cei care speră să-și recapete conturile de TikTok, unde au investit ani de muncă, vor fi dezamăgiți să afle că sunt foarte mici șansele în acest sens, pentru că în România nici nu există un organism extrajudiciar care să reprezinte interesele jurnaliștilor sau utilizatorilor online.
„Este o situație deja statuată prin lege, ´reglementată´, și extrem de convenabilă celor două caste dominante ale României: securiștii și politicienii. Tuturor le convine când vocile ziariștilor nu se aud”, a punctat Liviu Alexa. România e de nereparat, începând cu 6 decembrie 2024! „Singura șansă a României ar fi ca viitorul hegemon, care va fi el, să sprijine anumite proceduri în societatea românească, pentru ca aceasta să nu se surpe de tot”, a subliniat Cozmin Gușă. Nu ne putem apăra de această dictatură a cenzurii, viitorul libertății de exprimare nu mai e pe rețelele de socializare!
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro