Ursula von der Leyen promite încă 1,4 miliarde de euro pentru investiții în Ucraina

Postat de pe 12 iunie 2024

Băncile vor putea aplica pentru sprijin bugetar al UE atunci când investesc în fonduri de acțiuni active în Ucraina, a spus von der Leyen, conform Politico

Uniunea Europeană a semnat acorduri în valoare de 1,4 miliarde de euro cu bănci în încercarea de a atrage investiții din sectorul privat în Ucraina, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la deschiderea unei conferințe de două zile la Berlin privind sprijinul internațional acordat reconstrucţiei țării.

„Băncile noastre partenere vor putea solicita sprijin bugetar UE atunci când investesc în fonduri de acțiuni active în Ucraina. Și, în acest fel, noi, Uniunea Europeană, le ajutăm să elimine unele dintre riscurile asociate cu investițiile în acțiuni”, a spus ea.

Acordurile sunt menite să îmbunătățească accesul la finanțare pentru afacerile ucrainene, a spus von der Leyen, menționând startup-urile din sectoarele IT, digitalizare, materii prime critice și surse regenerabile.

Ea a anunțat, de asemenea, că o sumă suplimentară de 1,9 miliarde EUR din Fondul Ukraine Facility (programul de asistență financiară al UE) va fi transferată la Kiev până la sfârșitul lunii iunie. „Acest lucru se datorează reformelor cuprinzătoare și strategiei de investiții pe care Ucraina le-a aprobat”, a spus ea.

Printre participanții de rang înalt la conferința de la Berlin se numără președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.   

La reuniunea de la Berlin, oficialii de la Kiev vor încerca să convingă colegii internaționali și investitorii privați să finanțeze redresarea pe termen lung a Ucrainei și protecția infrastructurii energetice a țării, care s-a confruntat cu un val de atacuri rusești. Banca Mondială a estimat în februarie că costul total al reconstrucției și redresării în Ucraina va fi de 486 de miliarde de dolari în următorul deceniu.

sursă: Politico


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background