Gheboasă e primul „robot” dintr-o serie ce va fi creată pentru manipularea electorală a tâmpiților
Postat de Gold FM Radio pe 9 august 2023
Autor: Oana-Medeea Groza
În ediția de miercuri a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a pus sub lupă manipularea ‘gheboasă’, explicând cum se face că vulgaritatea extremă și violența verbală devin scuzabile dacă sunt emise de către un minoritar. Trecem de la BLM la RLM (Roma Lives Matter)?
Gheboasă este un tânăr lipsit de talent, care emite prin „muzica” sa mesaje despre droguri, violență (în special împotriva femeilor) și destrăbălare, dar a fost făcut peste noapte o mega-vedetă în România, chiar după festivalul Untold. După ce a cântat versuri deocheate în fața a mii de oameni, dintre care mulți erau minori, Gheboasă a ajuns să fie compătimit de o parte din populație, găsindu-i-se tot felul de scuze: că a avut o copilărie nefericită, că e un mare creștin, că e discriminat din cauză că e rrom, creându-se un fenomen corespondent Black Lives Matter (BLM) din SUA, la noi operându-se cu sintagma RLM – Rroma Lives Matter.
Gabriel Gavriș, a.k.a. Gheboasă, a fost băgat la înaintare și s-a creat o întreagă isterie în jurul spectacolului său de tip mahala de la Untold, deși în România au existat și alte manifestări similare, de la concertele altor trapperi care au fost chiar la Untold, până la comedianții de stand-up comedy care folosesc un limbaj similar, dar despre care nu s-a scris nimic în presă. Gheboasă este un produs fabricat, creându-i-se imaginea publică pe baza unei povești de viață aparent înduioșătoare și în baza credinței cu care face paradă, în contrast total cu versurile „melodiilor” sale.
„Tinerilor li se creează un model, un simbol, acest Gheboasă, li se induce ideea aceasta că trebuie să lupte pentru Gheboasă, pentru drepturile lui, pentru faptul că au venit jandarmii și l-au amendat că a vorbit porcos, deci se creează un simbol al discriminării. Pare că se caută, deci, un fenomen de tip BLM care va evolua”, a punctat jurnalistul Bogdan Comaroni. Ulterior festivalului, Gheboasă a declarat public că el vrea să ajungă președinte la Partida Romilor. Acesta este încă un gest ce ar putea indica misiunea lui Gheboasă de a transmite mai departe un interes politic la care să se ralieze tinerii tocmai pentru că acest personaj pare să reprezinte arhetipul rebelului care poate apăra drepturile unei minorități (transformată în majoritate) care îl urmează. Cu alte cuvinte, societatea se îndreaptă către o îndobitocire generalizată și accelerată.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.