Purice: Cearta din coaliție e furtună-ntr-un pahar, dar instigatorii vor fi pedepsiți

Postat de pe 9 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat cearta de la vârful coaliției de guvernare, arătând care sunt motivele reale ce-au generat enervarea extremă și dacă sunt șanse de rupere a coaliției și în ce condiții.

La scurt timp după ce a preluat funcția de prim-ministru, Marcel Ciolacu amenință că-și depune mandatul din cauza tensiunilor generate de reforma bugetară. Ciprian Purice consideră că această amenințare apare din cauza faptului că probabil Ciolacu ar fi fost informat că cineva dorește destabilizarea coaliției, ceea ce ar putea duce la alegeri anticipate sau la refacerea unei alte coaliții. Ciprian Purice a dezvăluit că, așa cum au făcut-o și înainte de rotativă, liderii din Ardeal, foștii PDL-iști, în frunte cu Emil Boc, urmăresc o nouă tentativă de puci prin care să preia conducerea PNL și să rupă coaliția, pentru ca eventual la anul să candideze separat de PSD și să formeze noul pol de dreapta.

„Cred că despre asta a aflat Ciolacu și le-a transmis un mesaj, dublat de bunul său prieten, Mihai Tudose, că știe ce vor să facă liberalii și că ar putea să se despartă de ei chiar din toamnă. Ciolacu le-a spus, practic, că el nu se ține cu dinții de scaun dacă ei nu îi sunt mai departe parteneri de guvernare”, a explicat Ciprian Purice.

Cozmin Gușă consideră că aceia care vizează scoaterea PNL-ului de la guvernare o fac împotriva voinței lui Klaus Iohannis. Ciprian Purice, însă, consideră că Iohannis nu mai are niciun fel de influență, nici formală, nici informală, în jocul politic. Totodată, analistul a avertizat că oricine se va îndoi de lupta împotriva Factorului Extern va fi scos de pe scena politică.  

În acest context de criză din țară, în care oamenii de afaceri români pătimesc și în care sunt din ce în ce mai multe lipsuri, AUR dispare din peisaj în mod misterios. Ciprian Purice este de părere că, după lansarea listelor posibililor candidați la europarlamentare, AUR și-a dat seama că s-a îndepărtat de idealurile suveraniste.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background