Purice: USL poate fi instrumentul politic cu care putem lupta contra Factorului Extern!

Postat de pe 29 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre proiectul reconstrucției USL între PSD și PNL, ce-a fost analizat într-o sinteză a Institutului GOLD, cine pierde și cine câștigă în urma posibilului proiect.

După intrarea României în NATO, statul român nu a avut cum să nu țină cont de recomandările mai voalate sau mai directe ale noului partener strategic american. România se pregătea de occidentalizare, însă entuziasmul mult prea mare, alimentat de teroarea comunismului proaspăt lăsată în urmă și de speranța îndreptării către o viață mai bună, ne-a amorțit orice instinct de conservare și am luat de bun tot ce venea de la americani.

În 2007, suspendarea lui Traian Băsescu a eșuat lamentabil, dar se consemnează evenimentul ca fiind un prim pas prin care statul român încearcă prin propriile forțe să oprească cedarea suveranității. La alegerile din 2009, câștigă din nou Băsescu, sprijinit de Factorul Extern, ceea ce ne-a adus din ce în ce mai aproape de definitivarea statutului de colonie. În toamna anului 2011 apare USL și se remarcă doi politicieni, Crin Antonescu și Victor Ponta, ca figuri proeminente. Însă, Factorul Intern este cel care a realizat de fapt proiectul USL.

Unul dintre exponenții Factorului Intern și a noului proiect USL a fost Dan Voiculescu. Deși proeminenți, Victor Ponta și Crin Antonescu erau mânați de iluzia puterii, iar Factorul Extern le-a înțeles slăbiciunea și i-a catalogat drept ușor de manipulat. În pofida acestui lucru, USL-ul a prins un avânt neașteptat și nu a mai putut fi oprit. Prima țintă a noului partid era tocmai oprirea regimului Băsescu din a se instala drept corespondent al Factorului Extern în colonia numită România. La alegerile parlamentare din 2012, USL-ul a luat aproape 70% din Parlamentul României, având un succes enorm care avea să umbrească parcursul viitor al acestui partid.

„Necesitatea unui USL în 2024 este pentru a inhiba o victorie artificială, cu partide și candidați de laborator, a Factorului Extern, asigurând o coerență a actului guvernamental din România în următorii ani”, a subliniat analistul Ciprian Purice, demonstrând, totodată, că doar alianța PSD-PNL ar avea succes. PSD-ul și PNL-ul nu ar putea exista unul fără celălalt, iar partidele suveraniste, deși au un bazin electoral în plină expansiune, nu sunt bine înrădăcinate în tradiția românească.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background