Tunul EUROINS dat cu ajutorul serviciilor și al filierei bulgare de sifonare a banilor statului

Postat de pe 29 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat pe marele tun al bulgarilor de la EUROINS care au furat banii asiguratorilor români, fără ca statul român să intervină în mod corespunzător.

Bulgarii de la EUROINS au fugit cu 500 de milioane de lei din banii românilor, un megatun care s-a dat chiar sub nasul autorităților române, ba chiar cu aprobarea lor, pentru că transferurile nu s-ar fi putut face fără acceptul BNR. Povestea a pornit, însă, de mult mai multă vreme, pentru că se cunoaște faptul că multe dintre firmele de asigurări din România au fost sprijinite de Statul Paralel.

Înainte de marele tun al EUROINS s-au petrecut două lucruri bizare în piața asigurărilor. Jurnalistul Bogdan Comaroni a dezvăluit că, exact înainte de a se anunța că EUROINS se va prăbuși, s-au mărit foarte mult polițele tocmai pentru ca firmele să facă față extragerii unei sume enorme de pe piață. În același moment, guvernul, reprezentantul pe față al afacerilor cu statul și al firmelor care lucrează mână în mână cu Statul Paralel, anunța că plafonează tarifele RCA, tocmai pentru a calma apele. Plafonarea în sine presupunea că se va delimita un anumit prag al prețurilor, cel din martie 2022, dar în spate firmele de asigurări își creșteau prețurile și erau decontate de guvern, din banii contribuabililor, potrivit explicațiilor oferite de Bogdan Comaroni. Guvernul a găsit o metodă prin care să pompeze bani de la buget către firmele de asigurare, bani care au fost ulterior scoși pe filiera bulgărească.

Prin acest truc, guvernanții au liniștit populația, dar acesta a fost doar calmul de dinaintea furtunii, pentru că, ulterior, a venit Autoritatea de Supraveghere Financiară și a spus că prețurile se vor plafona la nivelul înregistrat la data de 28 februarie 2023, adică la un preț care fusese deja mărit. După ce au fost scoși din țară 500 de milioane de lei, paguba va fi plătită din banii cetățenilor și se va da un nou tun de miliarde care va zdrobi practic omul de rând. Există foarte mulți oameni care și-au făcut speranțe că-și vor putea achiziționa polițe de asigurare la prețul din martie 2022, iar acum s-au trezit că vor trebui să plătească un preț aproape dublu. Și-așa românii sunt împovărați de inflație și de fel de fel de rate, iar acum, șoferii fiind obligați să-și cumpere asigurări pentru mașini, vor ajunge practic să nu mai aibă cu ce să achite aceste polițe extraordinar de scumpe, renunțând, poate, la a circula cu mașina (cel puțin pentru o perioadă).

„România a devenit printre primele țări în care, pe lângă afacerile cu statul, se fac afacerile de plafonări. Practic, bugetul românilor este devalizat prin aceste mecanisme!”, și-a concluzionat jurnalistul Bogdan Comaroni raționamentul, anunțând că au apărut brusc, peste noapte, 3 companii necunoscute până acum, una din Grecia, una din Italia și una din Austria, care vor acapara piața împreună, eventual, cu viitoarea companie de asigurări înființată de statul român.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background