Zelenski, pe cale să fie îndepărtat de la putere! Atacul la ortodoxie îi motivează pe ruși să demareze o lovitură de stat la Kiev

Postat de pe 23 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Petru Romoșan a analizat prigoana declanșată împotriva ortodocșilor din Ucraina, care e tratată de presa occidentală ca un eveniment normal, dar acuzată într-un raport ONU, prezentând care e cauza reală și scopul vizat.

Un autor rus publicat de varii site-uri de știri din afară, printre care și lesakerfrancophone.fr, este de părere că Rusia dorește să mai ocupe și alte patru provincii ucrainene rusofone, mai precis Harkov, Nicolaev, Dnipropetrovsk și Odessa, ajung astfel până la partea rusă a Transnistriei. Sunt multe indicii care arată că se pregătește o lovitură de stat la Kiev, mai ales dacă luăm în considerare faptul că marea ofensivă rusească a început, potrivit spuselor lui Petru Romoșan. „Moldova, România, Ungaria și Bulgaria ar putea să vadă că li se oferă gaz ieftin în cantități mari. Odată ce elitele lor fantoșe americane vor fi eliminate de popoarele lor, toate aceste țări ar putea să devină aliați ai Rusiei, recăpătându-și independența după sclavia din UE și opresiunea din partea NATO”, a precizat Petru Romoșan.

Rusia pare să aibă un proiect creștin-ortodox, mizând atât pe partea materială prin ademenirea țărilor din estul Europei cu aprovizionarea cu gaz ieftin, dar și pe partea spirituală prin garantarea unei eliberări de cămașa de forță a UE. Elitele de la Kiev care nu sunt creștin-ortodoxe sunt perfect conștiente de acest plan al Rusiei. Asta știe și Zelenski, care este un cazar radanit, adică un adept al credinței iudaice. Asta face ca Zelenski să intre în totală contradicție cu creștinismul ortodox.

O latură a războiului vizează întocmai aceste incompatibilități dintre lumea occidentală, care se ghidează după principiile familiei nucleare, unde drepturile bărbaților și ale femeilor sunt egale, și lumea estică, care se ghidează după principii patriliniare, ceea ce înseamnă că bărbatul este capul familiei. Aceste disensiuni culturale duc la un adevărat război antropologic, în viziunea sociologului francez lui Emmanuel Todd.

Prigoana împotriva ortodocșilor ucraineni

Treisprezece mari ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene sunt pregătiți pentru deportare după ce le-a fost anulat orice drept cetățenesc, în timp ce clericii de rang mai mic sunt hăituiți în serie, potrivit informațiilor aduse în prim plan de către gazda emisiunii, Cozmin Gușă. În timp ce ONU condamna astfel de abuzuri într-un raport oficial, presa din SUA, spre exemplu, bagatelizează întreaga problemă, apreciind situația ca fiind normală. Cu toate acestea, Petru Romoșan este de părere că Zelenski va fi oprit fie de popor, fie chiar de ruși. Faptul că a amenințat ortodoxia e posibil să-i aducă sfârșitul acestui lider ucrainean nedemn.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background