Candidați de nota 4 la șefia poliției. Polițiștii fugăresc noaptea puști și o dau în gard

Postat de pe 23 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Incompetența polițiștilor și slaba pregătire a acestora au constituit subiectul abordat de Iosefina Pascal în prima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM.

„Ieri seară la ora 20:44 o mașină a poliției a frânat brusc în fața clădirii în care locuiesc și doi polițiști, un bărbat și o femeie, au început să alerge după 2 posibili suspecți, care păreau copii sau adolescenți după statura și constituția fizică. Polițista a renunțat repede, după doar câțiva pași, dar colegul ei a continuat eroic urmărirea; nu după mult timp acesta s-a întors singur, afirmând că-l dor toate și că i-a venit de hac un gard peste care au sărit suspecții care au și scăpat”, a povestit Iosefina redând un fragment din ’operațiunea’ poliției la care a fost martoră.

„De ce devii polițist dacă nu poți să faci față și de ce sunt acceptați candidați care nu au calitățile necesare îndeplinirii unei asemenea munci dificile?”, a întrebat jurnalista adăugând: „oamenii ăștia sunt plătiți din banii noștri ca să ne apere. Nu sunt adepta unui stat polițienesc, dar sunt pentru a avea forțe de ordine pregătite, competente, care să ne apere pe noi, cetățenii și care să știe și să poată impune respectul”.

Adesea apar în atenția publicului filmări care demonstrează eroismul unor polițiști care reușesc să prindă în flagrant câte o băbuță infractoare care distribuia…pătrunjel sau câteva ouă… De notorietate la noi este și răspunsul dat de unii polițiști cetățenilor păgubiți de spărgători și hoți: ‘prinde-l tu și adu-l la noi, să vezi ce-i facem!’.

Poliția nu scapă însă niciun prilej de a se lăuda postând filmulețe cu acțiuni de salvare banale, unele dintre ele chiar puerile, când, de fapt, toate acestea intră în atribuțiile lor și chiar sunt obligați să intervină.

Polițiștii repetenți

IPJ Ialomița a scos la concurs două posturi de șefi la care au candidat doar două persoane. Era necesară obținerea unei note minime de 7 la acest examen, însă candidații n-au reușit să obțină decât…4.

„Milițienii de nota 4 se doresc șefi în poliție!? Deși sunt mulți polițiști bine intenționați, există și o lipsă de profesionalism, de competență, există și cazuri de rea-voință, însă situația e gravă. Când s-o îngroșa gluma cu crimele, cu jafurile, pe fondul sărăciei și a tensiunilor sociale, vom avea probleme”, a concluzionat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background