Zelenski „nu a cerut niciodată să lupte soldaţi străini pentru ţara sa”, îi spun americanii lui Macron

Postat de pe 6 martie 2024

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski „nu a cerut niciodată să lupte soldaţi străini pentru ţara sa”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Casei Albe, întrebat în legătură cu recente afirmaţii ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează AFP.

„Nu vor fi trupe americane angajate la sol în Ucraina. Şi ştiţi de ce? Nu asta cere preşedintele Zelenski. El cere instrumente şi capacităţi. Nu a cerut niciodată ca trupe străine să lupte pentru ţara lui”, a spus John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului securităţii naţionale.

Aflat marţi la Praga, Emmanuel Macron şi-a „asumat” apelul la un „salt strategic” prin declaraţia sa anterioară în care a menţionat posibilitatea trimiterii unor trupe străine în Ucraina, avertizând totodată împotriva „spiritului defetist” în războiul cu Rusia, la o conferinţă de presă comună cu omologul său ceh Petr Pavel.

La finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei la care au participat lunea trecută la Paris circa 20 de şefi de stat şi de guvern, preşedintele Macron nu a exclus posibilitatea ca unele state aliate ale Kievului să trimită trupe în Ucraina.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background