Ucrainenii refugiați se plâng de soarta crudă, dar vor să stea doar în lux la Mamaia!

Postat de pe 4 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Aurelian Popa a vorbit despre refugiații ucraineni ajunși în stradă, în condițiile în care nu mai pot fi găzduiți de proprietarii de hoteluri din cauza neplății facturilor de către stat, arătând ce-ar putea urma.

Zeci de refugiați ucraineni au ajuns în stradă după ce au fost dați afară din hotelurile de pe litoralul românesc. Patronii de hoteluri au luat această decizie, pentru că refugiaților nu le mai este plătită cazarea și masa de către statul român. Nicolae Ciucă a dat o ordonanță de urgență prin care a decis să nu mai sprijine ucrainenii decât pentru 4 luni, oferind 2.000 de lei de familie. Se pare chiar că reședința unde erau cazați refugiații ucraineni a ajuns la restanțe de plată la utilități în valoare de aproximativ 9.000 de lei, de aici izbucnind întregul scandal.

În pofida faptului că pagubele au fost suportate sau urmau a fi suportate de patronii români, tot ucrainenii au ieșit în stradă să protesteze împotriva nedreptății suferite. Totodată, un simplu search pe paginile sau grupurile de Facebook dedicate căutării de chirii pentru ucraineni relevă faptul că refugiații au o atitudine ostilă față de statul român, care i-a ajutat, și, colac peste pupăză, toți vor să-și găsească refugiu la Mamaia.

Deși statul român a scos din buget sute de mii de lei pentru a-i sprijini pe ucraineni, UE nu a decontat nimic. În contextul astfel creat, românii șmecheri încearcă să profite de ajutoarele primite de la stat și comit fel de fel de acte de fraudă. Au fost consemnate cazuri în care erau zeci de ucraineni înregistrați într-un singur apartament sau chiar în case neterminate. Ar fi vorba despre o fraudă de 2 milioane de euro, comisă mână în mână cu funcționarii din comuna Săpânța din nordul țării.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background