Vești bune pentru Iohannis: Mai mult golf! Dosarul mitei de la aeroport

Postat de pe 4 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal a vorbit despre cum vor deveni toți românii jucători de golf și despre cum țara noastră este paradisul șpăgilor și a mitei generalizate.

Golf pentru mase

„Încep emisiunea de azi prin a vă da o veste foarte buna! Doar că vestea bună nu e pentru voi, este pentru Iohannis, care ne îndemna să ne apucăm și noi de golf. Se fac investiții masive, de câteva zeci de milioane de euro, într-un nou teren de golf unde sigur președintele va fi super-membru de onoare. Dar asta e, dacă președintele e fericit înseamnă că toată lumea e fericită. Sau, poate că nu?”, se întreabă Iosefina cu ironie.

Șpaga în picaj

Au apărut public stenogramele înregistrărilor făcute de procurori în dosarul mitei de la aeroport, 12 pagini de dialoguri halucinante între băieții deștepți care încercau să mituiască personaje de la butoane din politica autohtonă. Acești deștepți s-au gândit profund și  au găsit șmecheria prin care  să facă rost de cei aproape 22 milioane de euro pentru mită – contracte de PR, de consultanță. Așa se maschează șpaga la acest nivel în România, iar procedura este foarte întâlnită. În stenogramele înregistrărilor din rechizitoriul procurorilor apar de câteva zeci de ori numele unor politicieni din coaliția de guvernare actuală. E vorba de Grindeanu, Ciolacu, Ciucă, Simonis sau Rareș Bogdan. Contractele trebuiau prelungite pentru încă un an, preferențial, iar milioanele de euro erau plata pentru această manevră. Rareș Bogdan apare în acest basm nemuritor în calitate de personaj negativ, care nu a reușit să rezolve ‘problema’. Ivan George Alexandru, Radu Budeanu, Cătălin Lăscuț, Saade Hardan, Bălan Cristian, Mândrescu Bogdan, dar și alții apar ca șpăgari sau intermediari în aceste stenograme și se remarcă lupta grea a acestora de a rezolva ’treaba’.

Povestea este una clasică, arhicunoscută pe meleagurile României, acest paradis al șpăgilor. O gașcă de băieți face presiuni asupra unei găști de politicieni de la putere pentru a obține prelungirea contractelor spațiilor comerciale foarte bănoase din aeroport. Șpaga pusă la bătaie pentru mită se pare că ajungea la 22 milioane de euro, după cum estimează procurorii, iar în dosar apar chiar dovezi ale unor transferuri de bani. Dar de ce lipsesc din stenogramele acestor interceptări chiar capetele lanțului de șpagă, cel care oferă efectiv și cel care primește purcoiu’ de bani? Intermediarii apar, sunt peste tot în discuții și în planul de mituire. Cei grei apar in stenograme doar menționați de intermediari, de cei care puneau la cale super-mita, însă nu sunt sau doar nu apar aici, concret, versuri din ’operele’ lui Ciolacu, Grindeanu, Ciucă, Simonis sau Rareș Bogdan.

”Această poveste pare o telenovelă și chiar e de natură a ne amuza, dacă n-ar fi, indirect, și pe banii noștri. Dar faptele sunt extrem de grave, pare că e vorba de indivizi care au influență asupra unor politruci de la vârf și chiar asupra SRI și astfel fac presiuni și mituiesc înalți funcționari publici”, a încheiat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background