Ucrainenii au căzut în capcana rușilor, suferind pierderi imense

Postat de pe 12 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a fost realizată o analiză a ultimelor evenimente petrecute pe frontul ucrainean și asupra posibilelor contraatacuri ale Rusiei.

În ultimele două săptămâni, în Ucraina au fost trei evenimente majore: contraofensiva ratată pe frontul din regiunea Herson, multiplele tentative eșuate de a ocupa centrala nucleară de la Zaporojie sau de a o bombarda și, începând din 4-7 septembrie, contraofensiva ucraineană din nord, din regiunea Harkov, care a reușit, dovadă fiind faptul că Ucraina continuă să înainteze în zona controlată de ruși.

Contraofensiva ucrainenilor i-a costat în ultimele șapte zile 4000 morți și încă câteva mii de răniți care au umplut spitalele din regiunea de nord și până la Kiev. Toți analiștii și jurnaliștii au considerat că rușii au fost luați prin surprindere. Cu toate acestea, aseară, în jurul orei 20, rușii au distrus aproape jumătate din rețeaua de aprovizionare cu electricitate a Ucrainei și rețeaua de apă, lansând rachete de mare precizie din Marea Neagră și Marea Caspică. Acesta a fost un fel de răspuns brutal dat de ruși, probabil pentru a recâștiga încrederea populației interne.

Pierderea pentru Ucraina este imensă, mai ales având în considerare că multiple orașe și regiuni au rămas complet fără electricitate și căldură. Au fost distruse și câteva termocentrale. Ucraina ar fi trebuit să furnizeze electricitate Europei, după cum s-a lăudat săptămânile trecute. Acum afacerea a picat complet. Cozmin Gușă este de părere că promisiunea făcută de ucraineni a fost o chestiune de propagandă care n-a făcut altceva decât să-i întărâte și mai tare pe ruși.

Care este de fapt situația?

Se pare că rușii i-ar fi atras pe ucraineni în această ofensivă, știind că aceștia se pregătesc de un atac de acest tip de ceva timp. Rușii i-au scos pe adversari în câmp deschis tocmai pentru a-i scoate din fortificațiile lor bine consolidate. Pierderile atât de mari în rândul ucrainenilor și considerabil mai mici în rândul rușilor se explică prin faptul că rușii au scos artileria și aviația să deschidă focul asupra oponenților. Este vorba despre o adevărată capcană menită să decimeze cât mai mulți militari ucraineni și aliați. Unul dintre scopurile acestei operațiuni poate fi punerea lui Zelenski într-o situație nefavorabilă, astfel încât poporul ucrainean să se dezlipească de actele sale de război.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background