Dezastrul economic anunțat de Germania. Tanczos Barna neagă problemele reale ale țării

Postat de pe 12 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal informează asupra ultimelor măsuri propuse pentru economisirea resurselor, vorbește despre căderea economiei Germaniei și despre cum Tanczos Barna ignoră complet problema defrișărilor din România.

Companiile germane avertizează cu privire la dezastrul economic în timp ce cresc prețurile la gaz și energie. Companiile germane, reprezentate de sindicate și de Asociația Camerelor de Comerț din Germania, au spus că nu își mai permit să funcționeze din cauza prețurilor mari și avertizează că nu vor mai putea să producă dacă va exista o raționalizare a utilităților. În Germania, o țară dezvoltată, cu o economie consolidată, pilonii economiei reprezentați de astfel de companii se plâng că nu vor mai putea funcționa în regim normal.

Situația devine din ce în ce mai complicată și din ce în ce mai gravă. Printre măsurile inepte care se impun se numără oprirea iluminatului panourilor publicitare și oprirea iluminatului stradal pentru câteva ore pe noapte. Economisirea forțată și raționalizarea vor duce la un dezastru și mai mare, pentru că atrag un consum chiar mai ridicat decât înainte. Pentru aplicarea unor astfel de măsuri se vor cheltui mult mai mulți bani, spre exemplu pe schimbarea efectivă a sistemelor electrice sau pe salariile electricienilor ce vor fi trimiși în teren din ce în ce mai des. Se pare că guvernanții găsesc soluții care de fapt creează probleme, un adevărat nonsens și o adevărată risipă care totuși vor fi impuse.

Problema defrișărilor din România

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este WhatsApp-Image-2022-09-12-at-16.25.25.jpeg

Ministrul Mediului a negat categoric ancheta celor de la New York Times și nu numai, susținând că nu se defrișează pădurile României. Îl contrazic în schimb imaginile din satelit și filmulețele pe care le fac românii prin țară care surprind vagoane pline cu lemn exportat spre alte țări membre UE. Tanczos Barna nu e preocupat de această problemă presantă. În schimb, e preocupat de scoaterea mașinilor pe benzină sau motorină, e preocupat de fotbal, de Ținutul Secuiesc și de digitalizare. Aceeași oameni preocupați de mediu impun oprirea iluminatului stradal. Se va vedea după aceea cum crește brusc rata de criminalitate din țară.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background