Ucraina este la pământ, dar continuă să își bată joc de noi. Până când?!

Postat de pe 24 noiembrie 2023

Ucraina este la pământ, dar continuă să își bată joc de noi: după batjocorirea bisericii și a limbii române, afirmă că „Bucovina de Nord și sudul Basarabiei sunt teritorii ucrainene ocupare de România”. Până când?!

Autor: Oana-Medeea Groza

După ce l-au batjocorit și amenințat pe părintele Mihail Jar, starețul Mănăstirii Bănceni din Ucraina, ucrainenii mai sfidează o dată România, incluzând în manualele lor de istorie date istorice false, a anunțat Andrei Gușă în emisiunea „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM.

Manualele de istorie din Ucraina zic așa: „Bucovina de Nord și sudul Basarabiei sunt teritorii ucrainene ocupate de România” (DCNews). Asta învață cu noile manuale ucrainenii, după tot sprijinul pe care l-a acordat România Ucrainei în vreme de război.

„Mie mi se pare că Ucraina e la pământ!”, a declarat Andrei Gușă, oferind argumente din presa mainstream din Occident și nu numai. Le Figaro, ziarul de mare tiraj din Franța, scrie că Ucraina se confruntă cu spectrul înfrângerii militare. Cu toate acestea, UE continuă să ajute financiar Ucraina, conform directivei, acordând o nouă tranșă de 1,5 miliarde de euro. „La noi, ca niște slugoi, trebuie să declare Marcel Ciolacu, că altfel cine știe ce i-or face sau cu ce l-ar șantaja, că noi suntem ultima țară prietenă a Ucrainei. Deci, fraților, cel mai interesant semnal că Ucraina este la pământ a fost chiar meciul Ucraina-Italia la fotbal. E interesantă paralela: a avut Ucraina un penalty clar în ultimul minut și nu i-a fost acordat. Asta i-a ras calificarea, bine meritată, ceea ce înseamnă, în mod clar, că o masă critică s-a săturat și a vrut să dea semnalul că s-a terminat cu favoritismele pentru Ucraina, după ce timp de 2 ani a câștigat Eurovisionul, a câștigat la orice sport”, a subliniat Andrei Gușă. Conform Digi Sport, presa din Rusia a recunoscut că Ucraina a fost prejudiciată.

Presa internațională a mai consemnat că, dacă în Gaza după o lună de conflict au fost 9.000 de morți civili, dintre care 4.000 au fost copii, în Ucraina după un an și jumătate 10.000 de civili uciși, dintre care 500 au fost copii. „Nimeni nu vrea război, dar este o diferență clară între magnitudinea războiului din Orient și cea a războiul din Ucraina. Și acum, când Ucraina rămâne fără ajutor, când apar articole despre iminența înfrângerii lor militare și își ia toată lumea mâinile de pe ea, în afară de UE, care face toți pașii posibili spre autodistrugere, noi acceptăm punerea în pericol fizic a preoților, acceptăm ca elevii români să nu aibă voie să învețe română, asistăm tăcuți la multe alte orori și cine știe câți or fi fost recrutați cu forța pe câmpul de luptă, că românii n-au fost la fel de șmecheri ca ucrainenii care au fugit din calea războiului cu mașini de sute de mii de euro și cu sute de mii de euro în ele. Acceptăm și umilința asta din cărțile de istorie că, vezi Doamne, noi am fost cei care au ocupat teritorii ucrainene. Mă întreb, retoric, până când vom continua să plecăm capul în pământ și de ce…”, și-a încheiat Andrei Gușă analiza.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background