Mihai Enache și AUR cer demiterea lui Vlad Voiculescu

Postat de pe 24 noiembrie 2023

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București, solicită demiterea urgentă a lui Vlad Voiculescu, președintele USR București, în urma informațiilor dezvăluite în contextul dosarului anunțat de DNA privind achiziția inutilă a 50 de milioane de doze de vaccin.

Astfel, potrivit datelor publicate, prin intermediul funcțiilor politice pe care le ocupă, Voiculescu a manipulat și controlat sistemul de sănătate din București în propriul beneficiu și în detrimentul intereselor publice.

Mihai Enache cere îndepărtarea lui Vlad Voiculescu, președintele USR de la coordonarea spitalelor bucureștene: „Acest individ care urmărește de ani de zile parazitarea sistemului sanitar din România, ajuns la putere călcând pe cadavrele de la Colectiv cu anticorupția în mână este urmărit de procurorii DNA pentru mega-jaful făcut în pandemie, prin achiziții ilogice de vaccinuri care nu au fost folosite niciodată, în valoare de 1 miliard de euro! Însă, în continuare, prin poziția politică deținută, de președinte al USR București, controlează majoritatea din Consiliul General și activitatea celor 19 spitale din administrarea ASSMB, prin interpușii plantați în funcții de conducere. Dacă a jefuit practic țara alături de PNL și de Florin Câțu, USR a colaborat cu PSD pentru căpușarea ASSMB, instituție cu buget de aproape 3 miliarde de lei în acest an, dar fără nici o investiție de anvergură la activ. Acest personaj trebuie de urgență destituit din orice funcție care îi permite să influențeze cheltuirea banului public. AUR București solicită USR demiterea președintelui filialei București, Vlad Voiculescu, precum și a persoanelor susținute de acesta la funcții de conducere în organigramele spitalelor din București sau a ASSMB.

În același timp, AUR solicită desecretizarea integrală a contractelor de achiziție încheiate în timpul pandemiei, pentru ca românii să cunoască întregul tablou al cheltuielilor și deciziilor luate în numele sănătății publice. Transparența este fundamentală, iar desecretizarea acestor contracte reprezintă un pas esențial spre restabilirea încrederii în autorități și o modalitate de a evalua corectitudinea deciziilor luate în timpul unei crize fără precedent.

***

Mihai Enache, 35 ani, candidatul AUR la Primăria București. Absolvent al Colegiului Național Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște, a urmat Facultatea de Administrație Publică și cea de Drept și un master în Administrație Publică și Dezvoltare Durabilă.

Cu experiență în administrația locală, Enache a gestionat proiecte pentru bucureșteni, cu bugete europene de peste 250 milioane de euro. Contribuțiile notabile includ Stația de metrou Tudor Arghezi, Spitalul de Stomatologie din Șoseaua Olteniței, Amfiteatrul Facultății de Medicină Dentară și Stația de Pompieri din Berceni.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background