Ucraina dă în judecată companiile care nu îi mai furnizează armament

Postat de pe 18 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că Ucraina va da în judecată mai multe state americane și europene care nu și-au onorat contractele pentru furnizarea de echipament militar și au refuzat să le plătească avansul. 

Amiralul Rob Bauer, șeful Comisiei Militare a Alianței NATO, a declarat că: „Cererea Ucrainei pentru armament, muniție și echipamente este uriașă și depășește capabilitățile NATO. Noile planuri ale NATO includ întărirea granițelor cu Rusia și scenarii în caz de confruntări militare cu Rusia”. Nu este prima dată când oficiali americani sau ai NATO au suspiciuni cu privire la destinația reală a armelor care ajung în Ucraina sau cu privire la cererea exagerată a ucrainenilor.

Pe lângă faptul că ucrainenii cer exagerat de multe echipamente militare și au și pretenții, mai nou se pregătesc să dea în judecată Polonia, Ungaria şi Slovacia din cauza restricţiilor pe care aceste state le-au impus pentru importurile de cereale ucrainene după ce Comisia Europeană a ridicat restricțiile impuse în luna mai. Polonia, Slovacia şi Ungaria au anunţat vineri că vor păstra propriile lor restricţii cu privire la importurile de cereale ucrainene, în pofida deciziei Comisiei. Autorităţile de la Varşovia, Bratislava şi Budapesta susţin că acţionează în interesele economiilor lor şi că deciziile lor sunt destinate să protejeze fermierii de afluxul de produse ucrainene. Și Ministerul Agriculturii din România va emite un ordin prin care va interzice temporar cerealele din Ucraina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background