Tupeul uluitor al OMV – cum presează statul român pentru și mai multe beneficii

Postat de pe 18 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a dezvăluit noi detalii despre întâlnirea dintre șeful OMV și premierul Marcel Ciolacu. CEO OMV, Alfred Stern, se află într-o întâlnire la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu, scopul vizitei fiind negocierile în vederea modificării legii offshore.

Reprezentanții OMV cer Guvernului României înjumătățirea taxei de solidaritate, asta după ce firma austriacă a stat o perioadă fără să plătească această taxă, apoi a fost forțată să plătească o taxă infimă raportat la profiturile uriașe pe care le înregistrează în România. Doleanțele celor de la OMV includ și modificarea legii offshore în așa fel încât să le permită să tranzacționeze majoritatea gazului extras din Marea Neagră pe bursa de la Viena. Cu un tupeu inimaginabil, OMV a dat în judecată statul român pentru că legea offshore obligă firma austriacă să lase gaz și în România. Austriecii fac presiuni și ne șantajează constant, deși statul român le-a oferit deja un tratament preferențial și deși OMV conduce din umbră țara.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, dacă în decembrie Austria va vota împotriva aderării României la Spaţiul Shengen, va ataca la Curtea de Justiție a UE refuzul acestei ţări, el precizând că doreşte ca în acest demers să aibă ca parteneri Consiliul European, Parlamentul European şi Comisia Europeană, care şi-au precizat susţinerea pentru aderarea ţării noastre.

„Eu nu o să fiu niciodată ipocrit, nu pot să spun că nu am nimic cu România şi că spaţiul Schengen este depăşit. Atunci de ce am votat anul trecut cu Croaţia. E o întrebare legitimă nu a mea, ca şi prim-ministru, e o întrebare legitimă a românilor pentru premierul Nehammer. Dacă este atât de distrus Schengenul, eu nu am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen, să îşi facă ziduri cu sârmă ghimpată şi electrice, nu am nicio problemă. Dacă Austria îşi doreşte această abordare cu garduri, să şi le plătească, să iasă din Schengen”, a mai spus Ciolacu.

Rămâne de văzut dacă premierul Marcel Ciolacu își menține discursul dur și în fața șefului OMV, care ne sfidează încă o dată și pune presiune pe statul român pentru a-și îndeplini țelurile. Cei de la OMV își ascund nerușinarea prin acte de caritate sau donații despre care trebuie să emită știri pompoase presa finanțată de ei.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background