TVR, abuzat financiar de finul lui Pahonțu, ne face de rușine în lume, promovându-ne ca popor LGBT

Postat de pe 12 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a deconspirat mișmașurile de la Televiziunea Română, unde Eurovisionul, care și-a pierdut audiența în ultimii ani din cauza aranjamentelor, pare să se transforme mai degrabă într-un show măsluit, cu o agendă pur politică, decât să fie un real concurs de talente.

„TVR-ul este abuzat financiar de finul lui Pahonțu și, pe lângă asta, ne și face de rușine în lume, propagând o imagine de România LGBT”, a atras atenția Andrei Gușă chiar de la începutul emisiunii. Fără a avea intenția de a ataca minoritățile, Andrei Gușă și-a continuat raționamentul, evidențiind faptul că televiziunea națională, conform statutului pe care îl deține, ar trebui să reprezinte interesele majorității românilor, dacă nu chiar ale tuturor românilor. Se pare, însă, că TVR-ul a apucat-o pe un drum greșit, promovând cu totul și cu totul altceva decât valorile naționale sau cultura națională.

Directorul postului de televiziune, Dan Cristian Turturică, este chiar finul mâinii drepte a președintelui Iohannis, și anume Lucian Pahonțu, actualul șef al SPP (Serviciul de Protecție și Pază). „Este un dubiu rezonabil că Pahonțu îl protejează, de aceea a și ajuns la TVR după ce a trecut de la EVZ, la Digi24, aceste posturi neavând un succes notabil”, a afirmat Andrei Gușă.

Aprofundând cazul și mai mult și trecând mai departe la protecția din Parlament, aflăm că raportul de activitate TVR stă în comisiile parlamentare și nu este dezbătut, deși ar trebui invalidat de urgență. Motivul este unul extrem de grav și a fost scos în evidență și de către Robert Turcescu într-o postare pe pagina sa de Facebook, preluată ulterior pe Solid News: TVR are 2.500 de angajați și cele mai mari salarii din presa din România. O estimare relevă că, din bugetul de stat, merge către TVR nici mai mult, nici mai puțin de jumătate de miliard de lei, adică peste 100 de milioane de euro. Din această sumă exorbitantă, 300 de milioane de lei se duc doar pe plata salariilor și a sporurilor angajaților.

Întrebat despre scandalul din jurul Eurovision într-o emisiune de la Realitatea Plus, Dan Cristian Turturică a refuzat să ofere un răspuns, motivându-și alegerea prin faptul că „nu este interesat să explice”. Ar trebui să explice aceste lucruri, din calitatea sa de Director-General al TVR, mai ales că trăiește din banii contribuabililor români, iar bugetul din care își plătește salariații este tot din banii contribuabililor.

Într-un articol publicat în puterea.ro, Ion Teleanu scrie că „Delegaţia României la Eurovision 2023 este condusă de un fost arestat pentru mită și ultraj”. Investigația vorbește despre Mihai (Mișu) Predescu, persoană care a adus mari prejudicii financiare televiziunii publice, fiind arestat o bună perioadă de timp. La bugetul umflat pe care-l are, am crede că domnul Turturică ar putea să angajeze pe altcineva ca Șef de delegație, nu un penal.

„Nici nu trecem de semifinale, deși momentul nostru corect politic ar fi avut argumente să treacă, avem și un penal Șeful delegației… Scrie Ion Teleanu și că dezastrul managerial de la Televiziunea Română a lui Turturică e în vizorul Parlamentului. Bine ar fi să-l ia odată în vizor, pentru că se duc prea mulți bani pe nimic. Noi nu avem bani, intrăm în austeritate, salariile sunt înghețate, nu avem bani să creștem pensiile, dar pentru Turturică se pare că avem bani”, a concluzionat profund revoltat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background