Jessie Baneș aduce românii din diaspora cu un pas mai aproape de casă cu o melodie de suflet!

Postat de pe 12 mai 2023

Astăzi, 12 mai, artista și moderatoarea Gold FM Jessie Baneș a lansat o nouă piesă, intitulată ”Hai române, sus paharul”. Jessie a vorbit pe contul său de Facebook despre cum a creat piesa, dar a destăinuit și ce a determinat-o să o facă. Piesa este dedicată românilor din diaspora, și nu numai, iar artista le-a transmis un mesaj emoționant ascultătorilor săi pe pagina sa de Facebook, spunând că își dorește ca piesa „să le aline românilor plecați peste hotare dorul de casă, măcar puțin”

După ce a dat startul verii mai devreme, odată ce a scos o piesă ritmată și potrivită pentru vară în colaborare cu Ovidiu Lipan Țăndărică și Admiral C4C, „Meninas Morenas”, Jessie Baneș vine acum cu o nouă piesă care să le încălzească inimile românilor, „Hai române, sus paharul!”. Peste hotare se află milioane de cetățeni care păstrează România în suflet, iar această melodie a artistei Jessie Baneș este menită să le aline, măcar puțin, dorul de casă și de patria-mamă.

Jessie Baneș este și patriotă și nu de puține ori și-a manifestat iubirea pentru țară, așa cum face și de această dată, când oferă declarații despre noua producție, spunând:

„Am scris piesa asta pentru toți românii plecați în diaspora și nu numai, și am încercat, prin muzica mea, să le alin măcar puțin dorul de ducă. Dor care este, într-adevăr, justificat, pentru că trebuie să recunoaștem: avem cea mai frumoasă și bogată țară, cu cei mai frumoși, credincioși și gospodari oameni.Nicăieri în lumea asta mare, oricât am căuta, loc mai sfânt nu găsim. Asta-i casa noastră, România noastră, cu bune și cu rele”

Cine este Jessie Baneș. Artista și-a început cariera din copilărie

Jessie Baneș s-a născut pe 5 iulie 1996, în Oradea. A primit numele de „Jessie” de la părinți, din piesa lui Joshua Kadisson cu același nume. S-a îndrăgostit de muzică la vârsta de 5 ani, când mama sa a înscris-o la cursuri de canto. La 11 ani a debutat în lumea televiziunii cu prima emisiune pentru copii, la Antena 1, Oradea, Lumea Copiilor. Cea de-a doua emisiune pe care a moderat-o a fost la 14 ani, Time Out cu Jessie Baneș.

A urmat liceul C.N. Emanoil Gojdu, profilul matematică-informatică. În 2015 a participat la Vocea României, în echipa lui Marius Moga – o poveste unică, pentru că și tatăl ei participa în concurs, ajungând să se dueleze tată-fiică. În 2018 și 2022 a participat la concursul Eurovision unde a ajuns până în semifinale.

În 2020, după terminarea Facultății de Drept din Oradea, a ales să se mute în București pentru a continua cariera muzicală și jurnalistică. Din 8 noiembrie 2021 moderează emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, la Radio Gold FM, o emisiune în care își propune să promoveze oameni de valoare ai țării. Din anul 2022 s-a alăturat emisiunii Acces Direct, unde este invitată permanentă, în calitate de jurnalistă.

Jessie iubește să compună muzică și să își exprime trăirile, gândurile și valorile prin versurile și linia melodica a pieselor sale. Este o adevărată patriotă, respectă și încearcă să prezerve spiritul tradițional pur românesc în tot ceea ce face, așa s-au născut și piesele compuse integral de ea: „Prietene Adevărate”, „Hai romane, sus paharul!”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background