Turcia primește fonduri pentru a gestiona criza refugiaților

Postat de pe 25 iunie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Liderii Uniunii Europene se pregătesc în aceste zile să îi ofere Turciei 3,5 miliarde de Euro. Această sumă este oferită pentru a ajuta țara să gestioneze criza refugiaților.

Aproape 530 000 000 de Euro vor fi furnizate de Comisie până la sfârșitul anului, pentru programe umanitare. Restul sumei o să fie transmisă bugetului comunitar pana în 2024. Banii nu vor acoperi doar ajutorul umanitar, ci vor avea și un element de incluziune socială. Turcia va primi celelalte 2 miliarde de Euro din înțelegerea anterioara din 2016.

Iordania, Libanul și Siria vor primi și ele bani în același scop. Uniunea Europeană o să investească 2,2 miliarde de Euro, de data aceasta din contribuții voluntare. Decizia de a lungi lista cu aceste 3 țări are o componentă politică. Aceste state, alături de Turcia, au gestionat criza refugiaților.

Prin acest ajutor, se transmite un mesaj clar, adresat vecinătăților. Statele care oferă stabilitate acestor regiuni și contribuie la gestionarea crizei, ar trebui să fie ajutate de către Uniune.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background