Cîțu a votat împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis la educația sexuală

Postat de pe 25 iunie 2021

Autor: Claudia Badea

Potrivit înregistrării votului, premierul Florin Cîțu a votat împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis. Votul înregistrat online al premierului este pentru respingerea cererii președintelui și pentru păstrarea legii în forma actuală, în care educația sexuală este înlocuită cu educație sanitară, iar participarea la ore se face doar cu acordul părinților.

Ulterior, Florin Cîțu spunea, într-un interviu la TVR, că este supărat după votul din plen, însă „la ce s-a întâmplat astăzi în Senat” a găsit o soluție. „Sunt foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte. Românii merită din partea noastră transparență și le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat astăzi în Senat, soluția a venit imediat. Am vorbit cu ministrul Educației, vom avea această lege în curriculă. Este prerogativa ministerului să facă curricula pentru anul viitor și va introduce această oră”, a spus, marți seara, Florin Cîțu.

Premierul a spus că educația sexuală va fi introdusă în școală într-un curs de „educație pentru viață”, începând de anul viitor, și că părinții care nu sunt de acord își vor putea retrage copiii, la fel cum se întâmplă în cazul orelor de religie.

Au fost 105 voturi pentru respingere, un vot împotrivă, al senatoarei Alina Gorghiu și 24 de abțineri, ale celor din USR PLUS. Senatorii PNL, PSD și AUR au votat pentru respingerea solicitării președintelui, care susținea în cererea de reexaminare că în forma actuală, legea a eliminat componenta de educaţie pentru sănătate sexuală.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background