Tupeul fantastic al părinților de drogălăi – epidemia de tineri infractori!

Postat de pe 21 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Un tânăr de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a intrat în plin cu mașina într-un grup de 8 oameni la 2 Mai în județul Constanța, omorând 2 studenți și rănindu-i grav pe ceilalți. În aceeași perioadă, o bucureșteancă olimpică de 16 ani a murit în Piatra Neamț, oraș în care se dusese pentru un concurs de dezbateri, ucisă de droguri în casa unui tânăr de 19 ani la care se dusese pe ascuns, fără știrea părinților. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a pus accent pe gravitatea situației în care se regăsește societatea românească actuală, sufocată de tineri consumatori și traficanți, generații ce s-au degradat într-un timp foarte scurt și care continuă să se autodistrugă.

Shara, fetița olimpică omorâtă la Piatra Neamț, s-a întâlnit cu Matteo, un tânăr localnic renumit pentru faptul că era mare consumator, dar și traficant, întâlnire ce i-a adus moartea. Matteo era un individ periculos, care seducea și amețea fete nevinovate cu scopul de a le agresa sexual și de a le droga. Shara a murit intoxicată cu 3 droguri diferite, droguri noi, foarte greu de detectat. Jurnalista Iosefina Pascal a observat cum traficanții de droguri se adaptează și găsesc noi și noi substanțe din ce în ce mai periculoase, în timp ce Poliția este dotată extrem de rudimentar și este infiltrată de dealeri sub acoperire.

Părinții lui Matteo au avut tupeul incredibil să le spună părinților îndurerați ai Sharei că fetița ar fi fost cea care a adus drogurile, apărându-și cu vehemență odrasla traficantă. De unde își permit acești oameni să aibă un asemenea tupeu? Iosefina Pascal a dezvăluit că părinții băiatului sunt baroni locali în Piatra Neamț, reușind cu altă ocazie să-l scape pe copil de dosar penal pentru trafic de droguri, având legături cu politicieni sus puși.

Trecând la cazul deosebit de grav de la Constanța, investigațiile jurnalistei au devoalat faptul că părinții băiatului criminal, soții Pascu, sunt apropiați ai lui Adriean Videanu și parteneri de afaceri cu acesta. Soții Pascu au urmărit să acapareze Parcul Herăstrău, construind într-o parte a acestuia o serie de vile și dorind să-și facă loc și pentru bolizii lor de lux. Deși era ilegal, au primit autorizații de la Ministerul Dezvoltării și de la Consiliul General al Municipiului București și aveau să distrugă Parcul Herăstrău.

Aceeași familie Pascu a primit o parte din terenul (deținut de stat) unde trebuia să se construiască mega-moscheea plănuită în urmă cu 5 ani și a construit acolo un mega-hotel. Aceeași familie Pascu are legături cu cămătarii și se ocupă cu amenințări grave. Aceste persoane au dosare penale mușamalizate pentru: loviri și alte violențe, vătămare corporală, amenințare și răpire. Există relatări și documente care atestă faptul că soții Pascu s-au ocupat ei înșiși de cămătărie, împrumutând sume colosale și amenințându-și datornicii cu arme de calibru mare.

Iosefina Pascal a mai înaintat o ipoteză foarte interesantă și plauzibilă, conform căreia familia Pascu i-a oferit beizadelei o mașină de epocă marca Mercedes tocmai pentru că soții Pascu știau foarte bine ce fel de copil au, că e un drogat fără seamăn și că se poate pune în pericol în orice clipă, iar acel Mercedes de epocă extrem de solid, cântărind aproximativ 3 tone și având în față o bară de metal rigidă, dublată de o bară de lemn, ar fi putut să-l scape cu viață din orice accident. Pentru victime, în schimb, impactul cu o asemenea mașină, combinat cu viteza, e catastrofal, e un scenariu desprins din filmele de groază.

„Copilul ăsta, care avea droguri în mașină, care a fost prins drogat la volan, e lăsat să plece, inclusiv în ziua în care a comis accidentul, cu câteva ore înainte să facă accidentul?! Demisia Predoiu! Demisia toată conducerea IPJ Constanța! Excluderea din magistratură a celor de la DIICOT București, care au instrumentat dosarul de anul trecut și l-au lăsat pe ăsta fără niciun fel condamnare! Din cauza acestor indivizi au murit oameni! Avem un lanț întreg al răspunderii. Toți trebuie să plătească, începând cu părinții, care au atâtea dosare penale ce-ar trebui redeschise”, a concluzionat profund revoltată Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background