Rafila începe Marea Înțepare. Medicii criminali de la Botoșani sunt doar „certați” disciplinar!

Postat de pe 21 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a adus în prim plan cazul șocant al tinerei mame de la Botoșani, lăsată să moară în chinuri groaznice, dar și strategia de vaccinare pe care Alexandru Rafila dorește să o implementeze.

O tânără din Botoșani, acuzând dureri groaznice și chiar hemoragie, a ajuns la Spitalul Municipal Botoșani, unde și-a găsit sfârșitul după ore întregi de agonie. A implorat medicii să vină să o salveze, trimițându-le mesaje de pe patul de spital, însă de partea cealaltă a firului s-a așternut o tăcere și o indiferență de-a dreptul criminale.

DSP-ul s-a autosesizat, iar medicii s-au ales doar cu o suspendare din funcție, momentan. Un chirurg de la spitalul cu pricina a ieșit public cu o serie de declarații șocante: „Cât am fost eu plecat în Cipru în vacanță s-au făcut niște comentarii foarte interesante și ni s-a spus că doctorii nu au voie să doarmă în gardă. Ba să știți că trebuie să doarmă în gardă. Nu putem sta 24 de ore din 24 în poarta spitalului și să vă așteptăm cu pâine și sare. Vă dau definiția gărzii. Se cheamă odihnă activă a medicului în perioada de gardă. Deci chirurgii și alți colegi de pe alte specialități trebuie să se odihnească. Gândiți-vă că stați 24 de ore treji, nefăcând nimic” (dr. Iulian Preda, șeful secției de Chirurgie Generală în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani).

Colegiul Medicilor, în schimb, are alte preocupări: îi cheamă la raport și îi amenință cu retragerea dreptului de practică pe doctorii care se opun măsurilor de restricție sau de vaccinare anti-Covid, dar pe cei care lasă oameni să moară în spital în mod conștient nu-i sancționează nimeni. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, are și el alte priorități: cheltuirea banilor publici (între 142 de milioane de lei și 664 de milioane de lei) dați pe vaccin pneumococic. Nu se găsesc bani pentru dotarea spitalelor cu aparatură sau pentru combaterea nozocomialelor, nici pentru renovarea spitalelor în paragină sau pentru achiziționarea tratamentelor pentru cancer, dar există întotdeauna fonduri pentru vaccinuri, fie ele anti-Covid, sau pneumococice.

Interesant este că în 2021 apăreau articole care vorbeau despre cum Pfizer testează un nou vaccin pneumococic combinat cu administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid. Între timp, a și obținut autorizația EMA. Deși a scăzut drastic interesul românilor pentru vaccinare, tocmai din cauza comunicării defectuoase din pandemie, Rafila vine să ne spună că brusc a crescut cererea pentru vaccinul pneumococic.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background