Tulpina Delta a coronavirusului începe să domine întreaga lume

Postat de pe 9 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Tot mai multe zone de pe glob cad pradă noii tulpini a virusului COVID-19. Regiunea Asia-Pacific a înregistrat recent o creștere îngrijorătoare a cazurilor. Marea Britanie a raportat astăzi cel mai mare număr de infectări din ianuarie până în prezent.

China a avut o strategie de carantinare bine pusă la punct și o campanie de vaccinare intensă. Totuși, a raportat 57 de cazuri noi pe 6 iulie, fiind cel mai mare număr de infectări din luna ianuarie. 15 dintre cazuri au fost în regiuni locale, precum orașul Ruili din provincia Yunnan. Autoritățile au decis carantinarea orașului și închiderea mai multor afaceri, cerând locuitorilor să se izoleze.

În Coreea de Sud, autoritățile au raportat cel mai mare număr de cazuri noi din decembrie 2020 până în prezent. Miercuri au fost înregistrate 1 212 cazuri noi, aproape de numărul record înregistrat, de 1 240 de cazuri. Australia a vaccinat mai puțin de 10% din populația eligibilă, iar acest lucru a dus la creșterea infectărilor. Situația îngrijorătoare este vizibilă în statul New South Wales, centrul unui nou focar, dar și în capitală.

Varianta Delta se răspândește în continuare și în Europa, Regatul Unit înregistrând un număr record de infectări. Autoritățile britanice au raportat  miercuri peste 30 de mii de cazuri noi, mai exact 32 548. Noua tulpină este responsabilă și în SUA de mai mult de jumătate dintre cazurile noi. Agenția de Prevenire și Control al Bolilor a început să reimpună obligația de a purta mască în spațiile publice.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background