Theona Balan: Succesul înseamnă împlinire

Postat de pe 2 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Marți, pe data de 2 august, în emisiunea „Golden Hour” moderată de Jessie, a fost invitată Theona Balan, scriitoare, trainer, coach spiritual, speaker motivațional, dar și creatoarea comunității „Femeia de succes”. Subiectul principal de discuție a fost parcursul personal al Theonei în a deveni o femeie de succes, dar și sfaturile oferite de aceasta pentru a ajuta și alte femei să se simtă împlinite în viața lor.

Care este povestea ta?

„Am plecat pe această cale acum aproximativ 13 ani, după un divorț, un șoc emoțional puternic. În 13 ani lucrurile s-au tot transformat. Inițial postam pe un blog și am atras femeile care simțeau că rezonează cu ceea ce scriam. Apoi am început să mă întreb cum aș putea să le ajut mai mult și să aduc un plus de valoare prin ceea ce fac. Am făcut tot soiul de cursuri și dezvoltarea mea a continuat ca să mă pot ajuta pe mine, în primul rând, și ca să le pot ajuta și pe celelalte femei care aveau nevoie de sfatul meu”, povestește Theona Balan.  

Cum ai început să scrii?

„Am folosit scrisul ca pe o terapie. La început nici măcar nu-mi permiteam să dau voie acestui gând să apară în mintea mea. Mi se părea ceva de domeniul fantasticului. Plecând pe drumul acesta și încercând mereu să găsesc modalități prin care să mă dezvolt, femeile au venit cu dorințe și cu sugestii. Ele m-au întrebat când voi colecta toate ideile mele într-o carte. Acum ceva timp, oamenii preferau cărțile fizice, preferau să citească și să aibă la îndemână cartea”, explică Theona Balan.

Care a fost prima carte pe care ai scris-o?

„Prima carte se numește ‘Femeia de succes: călătoria ta de la prăpastie la fericire‘ Acolo am pus povestea mea, dar și soluții și toți pașii pe care i-am urmat chiar eu însămi ca să ies din acele situații provocatoare. A doua carte se numește ‘Esența feminină și cum să ai succes într-o lume a bărbaților‘. Apoi am mers mai mult pe partea spirituală și așa a apărut noua colecție ‘Atrage ajutorul divin‘”, prezintă Theona Balan.  

Dacă ar fi să privești în urma ta, care sunt cele mai frumoase reușite pentru tine?

„Cele mai frumoase sunt aceste reușite sufletești, momentele în care am văzut transformările în femeile cu care am lucrat, momentul în care m-am simțit cu adevărat împlinită, în momentul în care am văzut în ochii copilului meu bucuria pentru că mama lui era bine”, mărturisește Theona.

Care e sfatul pe care îl dai persoanelor care vor să-și schimbe direcția dar nu reușesc?

„Există mai multe căi, în funcție de tipologia fiecăruia. Poți face o schimbare radicală, sau o poți lua ușor. Recomand să începi să faci în paralel activități care să-ți aducă bucurie și să faci ușor, ușor tranziția. Și când nu mai poți sau nu mai știi ce să faci, cere ajutor, divin sau nu neapărat. După ce ceri, este important să rămâi deschis să primești și să îndrăznești”, sfătuiește Theona Balan în finalul emisiunii.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background