Conflictul iscat de vizita lui Pelosi, un pretext pentru amânarea alegerilor din toamnă?

Postat de pe 3 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Miercuri, în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat pe marginea unui subiect de interes general: repercusiunile vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan. Grigore Culian, jurnalist român actualmente stabilit în New York, vine cu detalii interesante de la fața locului, din SUA, dezvăluind care este atitudinea americanilor cu privire la problema creată.

Grigore Culian începe prin a relata atitudinea presei față de situație: „Sunt câteva posturi de televiziune favorabile administrației care prezintă lucrurile dintr-un unghi favorabil lui Joe Biden, în special CNN. Sunt câteva posturi care prezintă și faptul că vizita aceasta este o gafă politică uriașă care va escalada într-un posibil război”.

„Este vorba de stabilitatea planetei. Nu e vorba doar de Nancy Pelosi, ci și de percepția pe care o au americanii despre un posibil război. 8 din 10 americani vor spune că se împotrivesc războiului, mai ales după eșecul lamentabil din Afganistan?”, spune Grigore Culian.

„Donald Trump a declarat că nu s-ar fi întâmplat asta dacă era el la putere. Chiar în rândul partidului republican există foarte multe voci care se opun unei noi candidaturi a lui Trump. Sunt două tabere, pro și contra Trump. Mulți pun sub semnul întrebării capacitatea lui de a conduce o țară ca America, în condițiile în care, când ar lua funcția, ar fi cam la aceeași vârstă la care a făcut-o și Biden”, subliniază Grigore Culian.

Posibile cauze din spatele vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan

„Îngrijorarea există și este justificată, dar lucrul cel mai grav este că actuala administrație încearcă să folosească escaladarea războiului pentru a influența rezultatele alegerilor parțiale din toamnă. George W. Bush fiul a făcut același lucru în Irak, deci există un precedent. Poate fi vorba de o strategie care să amâne alegerile din cauza unui conflict care ar putea intra în desfășurare, dezvăluie Grigore Culian spre finalul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background