Bobby Păunescu: „Sper să schimb trendul toxic din industria cinematografică din România”

Postat de pe 7 aprilie 2023

Bobby Păunescu la Golden Hour cu Jessie: „Sper să schimb prin filmele mele trendul toxic din industria cinematografică din România”

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, de la Radio Gold FM, moderatoarea Jessie Baneș a abordat împreună cu regizorul, producătorul și scenaristul Bobby Păunescu un subiect de actualitate, și anume că România suferă de o lipsă acută de filme de calitate, în condițiile în care câștigă tot mai mult teren pseudo-peliculele făcute de amatori, cu influenceri și maneliști.

Industria cinematografică din România este din ce în ce mai mult luată cu asalt de filme cu maneliști și cu influenceri, în care joacă, practic, amatori. Paradoxul este că au un buget foarte mare, deci pot ieși pe bandă rulantă, umbrind adevăratele pelicule de referință din cultura românească, din ce în ce mai rarisime.

„Mie mi se pare foarte trist! Asta nu este cultura noastră adevărată! Știm să facem lucruri mult mai bune decât atât, iar adevăratele valori ar trebui ajutate de statul român”, a afirmat cu fermitate Jessie Baneș în cadrul emisiunii, exprimându-și revolta față de felul în care este pur și simplu distrusă cultura românească și de felul în care tinerele generații sunt influențate negativ.

Bobby Păunescu speră că prin filmele pe care le va produce de-acum înainte să schimbe trendul acesta toxic. „Așa cum am reușit cu filmele de autor să punem România pe harta culturală, așa sper să facem și de-acum încolo. În perioada asta gri, în perioada asta tristă, în care România este distrusă cu bună știință de foarte mulți oameni care sunt la conducere, iată că, din punct de vedere cultural, regizorii de mare talent, cum sunt Cristian Mungiu și Cristi Puiu și alții, au reușit să demonstreze că România își poate exprima prin cultură nemulțumirile. O țară care reușește să facă acest lucru la nivel mondial, creând curente culturale, este o țară puternică”, a declarat Bobby Păunescu, oferind speranță că în marea de influenceri și manele își fac loc și regizori și actori deosebiți.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background