Summit-ul NATO de la București confirmă negocierile SUA-Rusia

Postat de pe 30 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat întâlnirile euro-atlanticilor de la București. S-a stabilit ce concluzii putem reține și ce consecințe vor exista pentru geopolitica regiunii.

Analistul Ciprian Purice a amintit summit-ul NATO din România din anul 2008, summit ce a fost considerat cel mai important meeting al alianței de până atunci. Acest summit are relevanță și pentru contextul prezent, mai ales pentru că atunci a început, practic, conflictul dintre Rusia și Ucraina odată cu invitarea Ucrainei și a Georgiei în alianță. „Aceasta a fost o amenințare directă a SUA împotriva rușilor”, spune Ciprian Purice.

Având în vedere toate aceste date, Ciprian Purice a explicat că summit-ul NATO de la București de zilele trecute a avut rolul de a închide conflictul început atunci, în anul 2008. Un indiciu pe care l-a adus în prim plan analistul este tocmai faptul că nu s-a zis nimic despre un plan concret de integrarea a Ucrainei în alianța NATO. „Era un pas necesar, pentru că rușii țin foarte mult la astfel de gesturi simbolice. Liderii care s-au reunit la București au anunțat că merg spre pace și nu spre război, din simplul motiv că nimeni nu vrea să-și asume dezastrul umanitar care ar putea avea loc iarna aceasta”, a punctat Ciprian Purice.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background