Presa austriacă apără interesele României, presa noastră tace. Ungaria joacă dur la UE

Postat de pe 30 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a abordat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, tema legată de lipsa de reacție a autorităților din România și servilismul acestora față de UE în problema aderării țării la Schengen.

„Noi nu avem presă care să ne apere interesele, adică să devoaleze acțiunile ilegale și imorale făcute de țările care ne critică”, a anunțat Iosefina la începutul emisiunii.În Austria, importantul editorial Die Presse critică poziția Austriei cu privire la aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen. `Un veto împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen pune în pericol buna reputație a Austriei în Europa de Est`, au scris austriecii.

Pe 8 decembrie se va lua decizia finală privind aderarea României la Schengen, opoziția Austriei având ca motiv faptul că România ar deveni poartă principală de intrare a emigranților în Europa. Presa austriacă își critică politrucii pentru atitudinea lor față de România și Bulgaria, în timp ce presa de la noi nu, doar constată. „De ce e Austria așa interesantă?”, se întreabă Iosefina, observând că „aceste țări care atacă România au probleme mai mari decât România, însă numai pe noi ne văd”.

Ungaria, încăpățânată și îndârjită

„Ungaria a amânat votul  pentru intrarea Finlandei și a Suediei în NATO. Joacă tare. E șantaj la șantaj”, a afirmat jurnalista, făcând referire la atitudinea demnă de urmat a Ungariei în contextul geopolitic actual. Ungaria își apără propriile interese naționale. Viktor Orban este într-un meci deschis cu eurocrații de la Comisia Europeană, care vor să blocheze fondurile pentru Ungaria. Probabil vor pierde acești bani, la fel ca Polonia care-și întărește propria armată și care-și urmărește și ea interesele.

Poți negocia și prin forță diplomatică, unele state sunt demne, își urmăresc interesele naționale. Politrucii din România nu cunosc acest termen, sunt capabili doar de o imensă slugărnicie. România asigură 90% din consumul de energie al Republicii Moldova, deși la noi se închid minele și celelalte capacități de producție de energie. Ce ni se spune, aia executăm, cu docilitate tâmpă și atât. „Noi suntem doar agenți constatatori la nivel de guvernanți, politicieni, la fel ca și jurnaliștii”, încheie Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background