SUA ațâță focul conflictelor internaționale

Postat de pe 1 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de luni, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre posibilitățile de escaladare a conflictului dintre SUA și China și despre eventualele consecințe imediate. Petru Romoșan anunță: „Întrebarea care se pune este: se va duce Nancy Pelosi în Taiwan după vizita din Singapore? Chinezii au avertizat că, dacă va merge acolo, îi vor doborî avionul”.

„Ca să o protejeze pe Pelosi, americanii au trimis o întreagă armată. Sunt foarte multe avioane care zboară în jurul avionului și, în plus, au trimis portavionul Ronald Regan în strâmtoarea Formosa”, dezvăluie Petru Romoșan detalii importante despre situația creată.

„Personal, cred că acest conflict ciudat, inventat și forțat de către americani, se desfășoară pentru că ei și cu ucrainenii sunt pe cale să piardă războiul cu Rusia. De aceea, trebuie să facă o diversiune majoră și încearcă mutarea atenției pe altceva”, explică Petru Romoșan cauzele acestei tensiuni.

„Este o situație critică. Dacă Pelosi nu se duce în Taiwan, înseamnă că le este frică de chinezi. Dacă se duce, există o riscul real ca Nancy Pelosi sau cei care o apără să fie doborâți; devine mult mai rău”, adaugă analistul Petru Romoșan.

Poate fi acesta începutul real al unui război mondial?

„Nu știm unde se poate duce. Eu cred că nimeni nu va îndrăzni, totuși, să folosească arme nucleare, chiar dacă se va ajunge la conflicte de acest tip. Nu știu ce reacție pot avea americanii dacă va fi atacat portavionul. Chinezii au exprimat clar că, dacă americanii depășesc anumite linii roșii, ei nu vor da înapoi să procedeze, să se apere, cum spun ei”, afirmă Petru Romoșan pentru Gold FM.

„Marea problemă pentru americani este că nu știu cum se va termina războiul din Ucraina. Se estimează că rușii vor câștiga între 20 și 40% din teritoriul Ucrainei, unde au început deja să introducă limba rusă, rubla, se ocupă de reconstrucție, dau pașapoarte rusești. E clar că rușii au câștigat, dar americanii nu au voie să piardă. Se duce complet de râpă hegemonia americană”, subliniază Petru Romoșan.

„Negăsind posibilitatea de a finaliza războiul din Ucraina, SUA vor să introducă în ecuație Polonia și România, deci să extindă conflictul. Asta poate avea legătură și cu tensiunile din Serbia”, avertizează Petru Romoșan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită și pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background