Lovitură împotriva gerontocraților care sunt pe cale să ‘scoată America la pensie’

Postat de pe 1 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de luni, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost analizate efectele dezbaterii din presa americană asupra conducerii SUA de către o oligarhie a gerontocraților. „CNN emitea sâmbătă o dezbatere în care puneau problema: cât de rău o să ajungă America fiind condusă de o oligarhie a gerontocraților. Asemenea dezbateri interne sunt ca niște lovituri de baros” este contextul oferit de Cozmin Gușă.

Marius Ghilezan, jurnalist și analist prestigios, vine cu două chei de interpretare a acestei desființări a propriei conduceri pe care pare să o facă presa americană, în frunte cu CNN și New York Times, în plin context internațional nefavorabil. „Să nu uităm că Partidul Democrat nu se ține doar în țâțânii Joe Biden. Mai există și Obama acolo, fostul președinte democrat. Găsesc remarca ta doar în cheia forțării puterii din Partidul Democrat de către Obama, care vrea să o impună, în contrapartidă Kamalei Harris, pe soția sa. Acolo este bătălia”, dezvăluie Marius Ghilezan.

„Intelligence-ul american emite un mesaj care avertizează să se aibă grijă unde va fi ‘aruncată‘ planeta, pentru că mulți de la conducere își pierd mințile. Beția de putere îi duce la gândiri fără rațiune și pot să arunce planeta în aer” , este a doua cheie de interpretare oferită de jurnalistul Marius Ghilezan.

„SUA sunt interesate de menținerea unei tensiuni maxime pe întreaga planetă. Este un circuit. Se investește la bursă foarte mult, o derulare a lucrurilor contrară a ceea ce s-a întâmplat în 2008 când s-au prăbușit bursele și sistemul bancar. Dolarul se întărește”, adaugă Marius Ghilezan.

SUA își întinde tentaculele în toată lumea                                             

Declarația lui Klaus Iohannis, președintele României, pare să fi venit foarte târziu și consecutiv emisiilor de la CNN de săptămâna trecută. Întrebat dacă declarația anti-Orban a fost făcută de Iohannis pentru că a fost constrâns sau forțat de către Departamentul de Stat al SUA, Marius Ghilezan răspunde: „Nu este pentru prima dată când distingem linia euroatlantică de comunicare. Ideea la Palatul Cotroceni este că nu există nicio idee, ci există doar ideea că există un veston însuflețit care repetă papagalicește ce se indică pe firul scurt de la hegemon”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită și pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background