Stoltenberg le strică propaganda de război și un jurnalist de la Bild bagă bățul prin gard

Postat de pe 7 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a adus în prim plan noi detalii despre scandalul dronei rusești aterizate pe teritoriul românesc, subliniind cât de tare s-a făcut România de râs din cauza președintelui și din cauza Ministrului Apărării.

Jens Stoltenberg a distrus dintr-un foc dorința arzătoare de război a românilor de la vârful statului, declarând că „Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei şi aşteptăm rezultatul investigaţiei aflate în desfăşurare”. O reporteriță care ar fi descoperit rămășițele dronei a făcut următoarele afirmații aberante: „La locul impactului s-au găsit multe șuruburi, bucăți de carbon și multe etichete cu serii pe ele”. Răspunsurile internauților au fost pe măsură: „au găsit și o pereche de șosete și un rotor de mașină de spălat din care rușii fac drone”, „șuruburile sunt alea de la Podul Brăila”, „pe rămășițele alea scrie că Rusia a bătut Ucraina”, „au găsit ce conține vaccinul”, „au găsit pașaportul lui Prigojin”.

Iosefina Pascal consideră că Angel Tîlvăr nu este pregătit sub nicio formă pentru funcția de Ministru al Apărării, ceea ce a și demonstrat în scandalul dronei, informându-l greșit pe președinte și creându-se astfel un întreg circ de care râde o lume întreagă. Nici până acum nu a venit demisia lui Tîlvăr. Norocul nostru este că mințile luminate de la NATO au potolit spiritele și au declarat că nu există totuși nicio dovadă concretă că s-a dorit atacarea României cu o dronă rusească.

O parte din presă și o parte a politicului se declară profund revoltate că România „nu are demnitatea să-i înfrunte pe ruși pentru că ne-a fost bombardată țara”, cerând demisiile celor responsabili, ceea ce este absolut aberant. Au mai fost astfel de incidente, pentru că, ne place sau nu, războiul se poartă la granița noastră, iar astfel de incidente sunt previzibile. De pildă, în 2021 un avion F16 a pierdut în zbor rezervorul extern și alte două componente în timp ce lansa o bombă de antrenament. Două avioane de vânătoare s-au ciocnit în zbor în județul Mureș, unul căzând pe o biserică, iar celălalt pe o casă. Așadar, se întâmplă astfel de incidente și pe timp de pace, la antrenamente, darămite când războiul e în toi lângă noi.

România se înarmează de 11 miliarde de euro, dar nu e în stare să comunice eficient pe teme sensibile cum a fost și problema dronei, permițând astfel să se facă speculații și să se bage panica în populație fără rost. Un jurnalist de la Bild a realizat o anchetă, pe care a publicat-o ulterior pe Twitter, din care reiese că o rachetă ucraineană a lovit ieri o zonă civilă și a omorât 17 civili. Imediat a fost atacat de către internauți că și-a permis să spună ceva împotriva Ucrainei. Același fenomen l-am întâlnit și la noi ieri, când #rezișt-ii de la noi mai, mai că ne-ar fi aruncat în război cu rușii, deși sursele oficiale spun că nu este cazul să ne precipităm.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background