Stațiunea din România mai scumpă decât stațiunile de lux din vestul Europei

Postat de pe 13 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a scos în evidență discrepanța uriașă dintre veniturile extrem de scăzute ale românilor și bunurile scumpe pe care doresc să și le achiziționeze aceștia, dar și prețurile exorbitante din unele stațiuni din țară.

Pachetul de 3 nopți la un hotel din Saint Moritz costă 1.400 de euro/noapte. Un pachet similar, cu aceleași facilități în Azuga costă 1.900 de euro/noapte. Interesant este că sunt rezervate foarte multe camere, deci pare că românii au bani de hoteluri de lux și de vacanțe. 80% dintre români cumpără bunuri cu cardurile de credit. Motivul prin care și-au justificat românii opțiunea ar fi că nu-și permit să cumpere bunurile respective cu „banii jos”. Pare că România se împarte în 2 mari secțiuni, între care există o discrepanță majoră.

Aceiași români care merg la Azuga și scot din buzunar câteva mii de euro au, cel mai probabil, și mașini luxoase. Se pregătește o nouă sancțiune pentru șoferi. Vor primi 200 de lei amendă dacă nu opresc repede motorul când staţionează. Implementarea acestui proiect de lege va începe în București. Această lege lasă loc de abuzuri, pentru că pot apărea reclamații nefondate, făcute cu rea intenție, li s-ar interzice oamenilor care staționează regulamentar pentru mai multă vreme iarna să-și țină încălzirea pornită, ceea ce e absurd. Totul a pornit de la o inițiativă a ONG-urilor de mediu, care consideră că principalul factor de poluare este reprezentat de mașinile care circulă prin oraș.  Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background