Golden Hour cu Jessie: Sanda Ionescu, despre aspectele astrale ale anului 2024

Postat de pe 13 decembrie 2023

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, astrologul Sanda Ionescu a prezentat ce ne așteaptă în anul 2024.

2024 este anul ce vine cu noi începuturi, anul care va dărâma vechile paradigme. Vom avea parte de foarte multe schimbări, timp de 20 ani. Lumea se schimbă ușor, sigur și pe termen lung. Schimbările vor fi masive atât la nivel personal, cât și la nivel planetar.

Prima zi a anului vine deja cu o lecție, prin retrogradarea lui Mercur în semnul Săgetătorului. Ne îndeamnă încă de la început către discernământ, explorare, căutarea idealului. Și dacă vorbim de Mercur Retrograd, așa cum ne-am obișnuit, el va retrograda și în acest an de 3 ori. Prima retrogradare va fi pe 2 aprilie sub semnul Berbecului, urmată de retrogradarea în semnul Leului, pe 5 august, iar ultima va fi pe 26 noiembrie. E important ca atunci când Mercur retrogradează să profităm de toate oportunitățile cu care vine acest fenomen, chiar dacă ne scoate din starea de confort. Să fim conștienți de oamenii care pleacă de lângă noi și să lăsăm loc altora care ne sunt benefici în această călătorie, să fim atenți la evenimentele din viața noastră și să învățăm sau să profităm de lecțiile cu care ele vin.

O altă planetă mai retrogradează în anul ce vine și este vorba de planeta acțiunii, planeta curajului și a inițiativei, adică Marte, care pe 7 decembrie o să retrogradeze sub semnul Săgetătorului. Ne îndeamnă să fim mai concilianți, să o luăm mai ușor cu pasiunile nocive, să abandonăm scena care nu ni se potrivește de fiecare dată. E indicat ca sub Marte Retrograd să fim mai relaxați, să ne facem planuri, să fim creativi și să manifestăm toată această liniște, să acționăm clar și concret. După retrogradarea lui Marte, trebuie să învățăm următoarele lecții: să avem încredere în noi, dar fără aroganță sau egocentrism și manipulare; să acționăm mai nobil și elevat, să fim mai generoși și mai respectuoși. Este un aspect regenerant.

Anul 2024 este anul marilor schimbări. După 242 de ani, Pluto intră în Vărsător și va genera o energie cu care noi nu suntem obișnuiți. Cei care studiază astrologia iau pentru prima oară contact cu acest aspect, ținând cont că Pluto a fost descoperit în 1930. Din 21 ianuarie 2024 și până pe 19 ianuarie 2044 regulile „jocului” se vor schimbă. Fiind în semn fix, ceea ce va urmă va dura mii de ani. Timp de 20 ani vom avea datoria să creăm o lume mai bună pentru moștenitorii noștri. Schimbările vor avea loc în sistemul economico-financiar, în sistemul de conducere, cel al drepturilor umane, explorarea aerului, descoperiri și tehnologie avansată.

Că să îl înțelegem pe Pluto în Vărsător, este nevoie de o scurtă incursiune în istorie. Ultima oară a fost sub acest aspect în 1789, când a avut loc Revoluția franceză. Mai precis pe 26 mai 1789  a avut loc la Versailles promulgarea actului „Drepturile omului și ale cetățeanului”, document ce a influențat Convenția europeană din 1950. În 1783 s-a încheiat Războiul de Independența al Statelor Unite ale Americii, ceea ce a adus o nouă reformă economică, socială și politică. În 1314, Ordinul Templierilor a fost suprimat sub comanda Regelui  Filip cel Frumos, iar o mare parte dintre cavalerii templieri, împreună cu Marele Maestru al Ordinului, Jacques de Molay, au fost arși pe rug. 1215, este anul în care s-au pus în discuție pentru prima dată drepturile omului prin promulgarea ”Magna Carta”, la care au luat parte nobili Templieri, iar pe baza ei Napoleon a construit documentul amintit mai sus. 1054 a marcat anul Marii Schisme între creștinismul apusean și cel bizantin. Creștinismul s-a împărțit în 2: ortodoxie și catolicism, impactul acestei decizii reflectându-se asupra noastră de 970 de ani. Așadar, acest aspect va aduce schimbări ce vor influența sute de generații de acum înainte.

Primele 3 luni ale anului vor fi ceva mai dificile, pentru că reprezintă o perioadă de adaptare, iar prin cuadratura lui Pluto cu Jupiter suntem forțați să ne transformăm, să ne adaptăm și să fim în simbioză cu transformările planetare. Nu ne mai permite acest aspect să avem dogmatisme și fanatisme religioase sau spirituale, să mai judecăm după aceste criterii, ci mai degrabă să ne conștientizăm ca parte din tot.

Din 26 mai, Jupiter, Marele Benefic, își mută și el semnul în Gemeni. Acest aspect va amplifica sfera informațională, va genera tipologii noi de științe, deschidere către cunoaștere și învățături spirituale. Curiozitatea va fi mai mare, iar fluctuațiile mentale mai controlate. Odată cu intrarea lui Jupiter în Gemeni, Pluto va forma un frumos trigon cu el. Cu acest aspect  cei care au făcut ceea ce era necesar, adică au fost corecți, au respectat noua regulă a jocului, vor fi răsplătiți. Este un aspect ce va aduce abundență informațională, tehnologică, libertate de exprimare și noi descoperiri. Probabil vom află chiar că nu suntem „buricul” Universului. Crește empatia, intuiția, magnetismul și electromagnetismul.

Lilith sau partea nevăzută a Lunii se mută sub semnul Balanței de pe 29 iulie. Este un aspect puternic ce va impacta zona relațională. Dacă ne găsește vulnerabili sau în stare de compromis, e posibil să fim afectați, e posibil că Lilith să-și pună sămânța  acolo unde găsește teren fertil. Nunta Cosmică are loc în zilele de 9, 10 și 11 aprilie, astfel încât e indicat să profităm de aceste 3 zile magice, când se creează o energie de exaltare, reprezentând energia primordială a creației: IUBIREA elevată.

Vor avea loc 5 eclipse, la următoarele date calendaristice: 25 martie, 8 aprilie, 18 septembrie, 2 octombrie, 17 octombrie. În timpul Eclipselor e indicat să profităm de noile energii astrale pe care planeta noastră le primește. Putem beneficia de noi inițieri și cunoașteri elevate. Anul 2024 este anul în care conștientizarea echilibrului este foarte importantă , este anul în care vom începe să construim o Nouă Lume. Este anul în care sufletele care și-au promis iubirea se vor întâlni pentru a merge împreună pe Calea Inimii.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background