SRS: Zelenskiy va deveni “statuie”, destinul său este unul tragic!

Postat de pe 12 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre ofensiva diplomatică a lui Putin în Orientul Mijlociu, arătând care sunt consecințele și perspectivele, și a descris destinul tragic ce-l așteaptă pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenski.

Vladimir Putin a avut un turneu diplomatic de succes săptămâna trecută. Președintele Rusiei a ajuns la Abu Dhabi pentru a discuta cu președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, apoi s-a dus în Arabia Saudită pentru o întâlnire cu prinţul moştenitor Mohammed Bin Salman. În final, l-a primit la Kremlin pe preşedintele iranian. Mai mult decât atât, președintele rus a purtat discuții telefonice inclusiv cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, acestea vizând în principal intensificarea și finalizarea procesului de pace în Orientul Mijlociu.

„În raport cu tot Occidentul, de care totuși Rusia depinde într-o bună măsură, indiferent de modul în care și-a intensificat relațiile cu China și cu India și cu alte state, Vladimir Putin rămâne totuși izolat. El este privit în continuare cu ostilitate. Această ostilitate poate să se atenueze după ce se va încheia pacea în Ucraina și eu cred că asta se va întâmpla curând. Va fi o pace care va da mai mult câștig de cauză Rusiei, decât părții occidentale care sprijină Ucraina. Va fi o pace rușinoasă pentru Occident și pentru NATO, dar va fi o pace pe care de anul viitor și-o doresc toți”, a explicat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

În contrast cu președintele rus Vladimir Putin, lui Volodymyr Zelenski pare că îi fuge pământul de sub picioare. Inclusiv în presa mainstream din Occident a început să se dezbată situația actuală a Ucrainei și retragerea în devălmășie a armatei ucrainene. Se pune, așadar, problema viitoarei conduceri a Ucrainei. Dacă până acum se considera că Zelenski va fi într-o poziție dificilă, acum se vehiculează în presă că actualul președinte al Ucrainei ar putea fi adăpostit, pe modelul miliardarului Plahotniuc, spre exemplu, în Florida. Au existat mai multe ipoteze ce mergeau în această direcție în ultimele luni. În plus față de această ipoteză, a mai apărut o variantă, generată de prezența lui Zelenski în Argentina, unde acesta s-a dus să asiste la preluarea oficială a funcției de președinte de către Javier Milei. Volodymyr Zelenski are o avere estimată la câteva miliarde și este posibil ca acesta să fi mers în Argentina, o țară săracă și aflată în primă criză, pentru a-și pregăti terenul pentru a se retrage acolo.

„Volodymyr Zelenski va fi transformat în statuie. Indiferent de ce vrea el, că poate vrea să-și pună la adăpost averea, să-și asigure un viitor, să-și asigure imunitatea sau un loc de refugiu, dar, indiferent de ce vrea el, esențial este ce vor alții. Toți cei care i-au acordat o susținere atât de puternică, nu numai financiară, ci și mediatică, lui Volodymyr Zelenski acum îl vor mort; pentru că este fundamental ca Zelenski, nu să bage coada între picioare și să se retragă într-o vizuină undeva și să înceapă toată presa din lume să vorbească despre banii pe care i-a furat, ăsta nu este interesul niciun stat și a niciunui serviciu secret din lume care l-a sprijinit.

Ca să nu existe o asemenea vânătoare, singura retragere onorabilă pentru Occident este ca Zelenski să fie transformat în statuie, adică să devină un martir, într-un fel sau altul să fie executat, cel puțin aparent, până când vor ieși probele peste decenii, de serviciul secret al Federației Ruse sau de o mână criminală din Ucraina. În niciun caz n-o să apară ideea că el este asasinat de către Occident. În momentul în care va deveni martir, el va fi făcut statuie. Pe ruinele acestei statui se va încheia și pacea, va veni și succesorul lui Zelenski, față de care Occidentul nu va mai fi niciodată așa de servil, pentru că Occidentul, odată vaccinat, nu va mai dori să fie pus în situația în care este pus acum: să se retragă dintr-un război cu procură, care a fost extrem de costisitor pentru Occident, a fost și pentru Rusia foarte costisitor, desigur, dar în care practic NATO și SUA suferă o înfrângere”, a punctat SRS la finalul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background