SRS despre planurile lui Kovesi. Culisele scandalurilor Dîncu și Bode

Postat de pe 18 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, discuția s-a axat pe scandalurile politice interne, pe agitația politico-mediatică mare, dar fără finalizare, ce anume ascund acestea și care sunt mizele reale.

Întreaga presă a vuit odată cu publicarea unei imagini în care este surprinsă Laura Codruța Kovesi cu un rânjet expresiv pe față, culmea sau nu, chiar ieri, când a fost practic distrusă constituționalitatea din România odată cu votarea unui nou pachet de legi în Senat. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu subliniază faptul că situația creată reprezintă un moment cheie, mai ales având în vedere că se apropie alegerile care vor fi condensate pe parcursul a doar 3 luni.

„Marii păpușari acum, prin intermediul Laurei Codruța Kovesi, vor încerca să pună mâna nu pe bani și nu în folosul cetățenilor României, ci pe sponsorizări electorale. Kovesi își va ajuta stăpânii din afară care pregătesc un anumit tip de alegeri prezidențiale în România”, declară SRS.

Scandalul demiterii lui Vasile Dîncu

Apropo de scandalul creat în jurul declarațiilor lui Vasile Dîncu, Ministrul Apărării, Sorin Roșca Stănescu înaintează un scenariu în care nu va fi posibilă demiterea lui și oferă următoarea explicație: „În momentul în care un Ministru al Apărării este implicat în derularea încheierii unor contracte extrem de importante pentru apărarea țării, există serioase îndoieli că el poate fi ‘aruncat‘ din ‘trenul accelerat‘ printr-o simplă îmbrânceală”. Pare a fi vorba despre o operațiune a unora dintre politicienii de la vârful statului care a eșuat.

Există un soi de dihotomie care determină instalarea unui destin tragic în viața lui Vasile Dîncu, întrucât el se învârte în cele mai de vază grupuri ale SRI-ului și totuși nu aparține acelei lumi din punct de vedere moral sau comportamental; aceasta este analiza lui Sorin Roșca Stănescu.

Un lucru mai puțin știut de către opinia publică este faptul că Vasile Dîncu a insistat foarte mult pentru a fi mărite indemnizațiile militarilor, stricându-i planurile colegului său de partid, Marcel Ciolacu. Așadar, Marcel Ciolacu este primul care și-a dorit și a propus demiterea lui Vasile Dîncu.

Scandalul Lucian Bode – plagiatul și afacerile cu BMW-uri

Cozmin Gușă realizează introducerea subiectului, spunând că Lucian Bode este atacat din partea celor care au devoalat marea afacere BMW. Sorin Roșca Stănescu se declară profund deranjat de răspunsul și de reacția exagerată sau chiar vulcanică a lui Lucian Bode în legătură cu acuzația că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat. „Altă atitudine mult mai normală a unui om cinstit era să-și ia exemplarul jerpelit, să-l multiplice și să le lase la dispoziția oricui ca să se poată cerceta cu adevărat dacă a plagiat sau nu”, spune SRS.

Faptul că Rareș Bogdan i-a luat într-un fel apărarea lui Lucian Bode în scandalul cu BMW-urile pare să demonstreze că Lucian Bode trebuia sprijinit pentru a le fi bine de fapt lui Michael Schmidt și lui Klaus Iohannis. „Garantez că Iohannis își va sfârși mandatul mai rău decât și l-a sfârșit chiar Băsescu” este concluzia lui Sorin Roșca Stănescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background