SRS: Cenzurarea presei și falsificarea sondajelor de opinie anunță viitoarea fraudare a alegerilor!

Postat de pe 24 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre pregătirea campaniei electorale într-un mediu controlat, relevată prin cenzura libertății de exprimare tolerată/impusă de către guvern, respectiv prin avalanșa de sondaje de opinie false.

În ultimele zile, au fost blocate pe rând canalele de Youtube ale mai multor persoane publice și ale jurnaliștilor, de la maestrul Ion Cristoiu, la Aurelian Popa și Luis Lazarus. „Inchizitorul-șef” a fost descoperit de către jurnalistul Ion Cristoiu: este vorba despre Elisabeta Moraru, șefa filialei Google din România. În fața unor astfel de organisme care-și exercită autoritatea într-o manieră abuzivă, presa din România trebuie să se apere cu toate mijloacele din dotare. Acesta este și scopul înființării Clubului de Presă, care are misiunea de a demonta mecanismele care „sabotează” libertatea de expresie.

Se pare că această acțiune coordonată de cenzurare se îmbină cu emiterea unor sondaje aberante și false, prefigurând o eventuală fraudare a alegerilor anul viitor. Prima bătălie se poartă pe „frontul psihologic”, dorindu-se inocularea cetățenilor cu ideea unui anumit tip de politică. Principalul instrument de manipulare a maselor este reprezentat de cercetările de piață, efectuate de 5-6 institute în România. În spatele fiecăruia dintre aceste institute de sondare și de cercetare se află o serie de interese absconse care alterează datele ce ajung la populație. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a propus instituirea unei reguli care prevede ca, odată ce sunt publicate fragmente dintr-o cercetare de piață, să fie solicitată publicarea întregului studiu, la pachet cu toate detaliile relevante despre acesta: eșantionul ales, localitatea, institutul, mijloacele de cercetare și sumele investite.

Jurnaliștii care nu și-au abandonat menirea de a aduce adevărul la suprafață riscă să fie pedepsiți, interziși și scoși din atenția publicului. Presa nu poate fi apărată doar pe plan intern, cu sprijinului unui singur partid, cel mai activ arătându-se AUR-ul, ci are nevoie de organizațiile internaționale care să consfințească drepturile și libertățile presei, apărând-o de abuzuri.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background