Exclusiv GOLD FM: Ciolacu desconsideră cererea Clubului de Presă

Postat de pe 24 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, jurnalista Maria Staicu, membru al Clubului de Presă, a relatat în exclusivitate pentru Radio Gold FM care a fost răspunsul premierului Marcel Ciolacu la interpelările Clubului de Presă.

Clubul de Presă a publicat astăzi un comunicat-protest referitor la cenzura abuzivă impusă de platformele de streaming și de rețelele de socializare asupra jurnaliștilor români. Zeci de conturi au fost blocate fie temporar, fie definitiv, privându-i pe jurnaliști de dreptul de a se exprima liber, dar creând și prejudicii materiale, și chiar refuzându-i publicului dreptul de a se informa corect.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a fost prezent la evenimentul de lansare a noilor modele Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier de la fabrica Ford Otosan Craiova. În cazul scandalului dintre Libertatea și Ringier, Marcel Ciolacu a reacționat în 24 de ore la apelul lui Cătălin Tolontan, declarând că trustul de presă român implicat în scandal este nedreptățit. Premierul a reacționat ieri și în favoarea jurnalistei Cristina Cileacu, de la Digi24, care a emis un fake news, mimând pericolul unui atac în Israel.

Sunt de-a dreptul șocată, pentru că răspunsul premierului României, respectiv al Guvernului din România a fost exact așa: ‘exclud orice intervenție a Guvernului României asupra acestor probleme’.

Premierul Ciolacu nu a părut deloc surprins, deci știe despre aceste lucruri, pentru că, ulterior întrebării mele, chiar a comentat, a început să vorbească despre domul Cristoiu, despre canalul dumnealui de Youtube care a fost închis. Însă m-a șocat, repet, ceea ce a spus premierul, pentru că, în ultimul timp, ați văzut și voi, am văzut și noi, jurnaliștii români sunt deja hărțuiți, presa este cenzurată, sunt mai multe canale care nu sunt cenzurate, ci efectiv închise, iar pentru mine acest lucru, limitarea accesului la informații, cred că este un program pus la punct, nu știu de către cine, dar cred că ne așteaptă vremuri grele.

Presa liberă cred că va fi cu adevărat cenzurată, iar acest lucru nu este deloc bine pentru cetățenii României, a punctat jurnalista Maria Staicu, dezvăluind că premierul Marcel Ciolacu a părut ușor iritat la auzul întrebărilor incomode venite din partea jurnaliștilor. Mai mult decât atât, Maria Staicu a putut observa o oarecare teamă în vocea premierului odată ce a verbalizat indiferența și desconsiderația față de problema pusă în evidență de Clubul de Presă.

Maria Staicu a făcut un apel la solidarizarea jurnaliștilor și a presei, cerând să se ia atitudine în fața acestor abuzuri.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background