SRS: Antiputinismul va marca în mod absurd dezbaterea publică. Efect paralizant la români!

Postat de pe 9 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre strategia de tip bumerang a Ursulei von der Leyen, ce-și orientează campania pentru europarlamentare împotriva prietenilor lui Putin de extremă dreapta din Europa, prezentând care vor fi consecințele acestei poziționări.  

Ursula von der Leyen și-a stabilit antiputinismul ca strategie de campanie pentru un nou mandat la Comisia Europeană, inspirând și alți lideri europeni și americani să folosească o tactică similară. Această vânătoare de vrăjitoare generalizată la nivelul Mapamondului și care seamănă cu perioada McCarthy din SUA nu face decât să transfere în mod artificial în tabăra lui Putin persoane care nu au niciun fel de tangență cu Putin, cu putinismul și cu Rusia, a subliniat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu. În această logică, oricine îi critică pe americani sau pe europeni pentru abuzurile lor (cel mai elocvent exemplu fiind susținerea Ursulei von der Leyen, candidat unic și lipsit de un proiect real, pentru un nou mandat în Comisia Europeană) poate fi catalogat automat drept putinist, deși nu este real acest statut. Din contră, un cetățean sau vector public care critică astfel de acțiuni este, de fapt, precaut cu privire la viitorul UE.

Acest maccartyism de modă nouă va duce la consolidarea unor avantaje pentru liderul chinez Xi Jinping, care profită de pe urma conflictului din Ucraina și de pe urma greșelilor occidentalilor. SRS a punctat faptul că „în România, politicienii, indiferent de culoarea politică, sunt abulici și pentru ei noua religie este acea doctrină europeană făurită de birocrația bruxelleză”. Toate aceste excese de tip comunicațional vor avea un efect paralizant asupra românilor, care vor putea fi ulterior manipulați și dirijați în orice direcție prin folosirea fricii ca armă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background