Spânu: Piedone și-a recâștigat dreptatea, dar nu cred că va avea succes la nivel politic mai înalt

Postat de pe 22 iunie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a vorbit despre eliberarea lui Piedone, analizând cum a fost judecat procesul în urma căruia a fost condamnat, ce-a însemnat de fapt tragedia de la Colectiv prin prisma jocurilor subterane.

În decembrie 2019, Popescu Cristian Piedone a fost condamnat de un complet de la Tribunalul București la 8 ani și 6 luni de închisoare. Este ciudat felul în care Piedone, deși nevinovat, nu a fost deloc vocal, nu s-a apărat în fața acuzațiilor false, ceea ce poate sugera că a fost șantajat și cu alte dosare. Când a fost eliberat, Piedone a mai făcut un gest care a ridicat multe semne de întrebare, hotărând să nu se îndrepte împotriva statului român, deși a fost nedreptățit.

Ion Spânu și-a expus propria teorie conform căreia focul puternic de la Colectiv nu putea să se aprindă de la sine, ci a fost probabil provocat. Odată cu aceste suspiciuni, jurnaliștii și cetățenii s-au întrebat cine ar fi putut fi în spatele acestui dezastru. Ca să se distragă atenția de la această problemă cu adevărat importantă, a fost băgat la înaintare Piedone, singurul care putea fi condamnat, pentru că Ponta deja răspunsese prin căderea guvernului.

Pare că decizia ca Piedone să fie eliberat a fost orchestrată din umbră, pentru că au mai fost oameni politici sau influenți din țară care au depus cereri pentru a le fi investigat din nou dosarul, însă fără succes. Pare că a fost o operațiune și pentru că Ministrul Sănătății de la acel moment, Nicolae Bănicioiu, împreună cu Raed Arafat au refuzat să trimită pacienții care aveau nevoie de spitalizare de urgență în afara țării pentru a le salva viețile, susținând că există toate dotările necesare în țară. Niciunul dintre aceștia nu a fost condamnat, deși poartă o vină enormă.  

S-a creat o mare zarvă în politica bucureșteană din cauza posibilității ca Piedone să candideze la primăria generală. „Tuturor celor care se bat pe el le transmit că e o bătălie pe un cal mort. Dacă bucureștenii, după ce l-au ales pe Nicușor Dan la primăria generală și pe Clotilde Armand la Sectorul 1, vor avea proasta inspirație să se ducă cu Piedone, vor vedea populismul și demagogia la nivel maxim la Piedone. Eu sunt convins că i s-a făcut dreptate, dar dacă trecem în plan politic sau administrativ, Piedone este 0, e cel mai mare demagog pe care l-am văzut în viața mea. Dincolo de Sectorul 5 Piedone se face de râs”, a declarat Ion Spânu la finalul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background