Spânu: Jurnaliștii independenți nu vor renunța la luptă!

Postat de pe 29 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre starea presei românești.

Se simte și se cunoaște deja că presa din România a intrat de mult timp în picaj liber, odată cu ea prăbușindu-se și calitatea informațiilor. De aceea, cei mai mulți dintre cetățenii români se simt enervați și dezamăgiți la culme de prestația jurnalistică din țară, mai ales că presa este aservită forului politic și oamenii și-au pierdut complet încrederea. Cozmin Gușă, analist și geopolitician, a scris chiar astăzi un editorial mai amănunțit despre acest subiect (pe care îl puteți găsi aici), subliniind defectele presei și surprinzând cu acuratețe starea de slugărnicie a jurnaliștilor.

Emisiunea de astăzi își propune să analizeze întocmai starea presei, oferind perspectiva unui jurnalist recomandat de o experiență vastă și de atenția sa la detalii: Ion Spânu. Aceiași jurnaliști din pandemie care îi împingeau pe oameni într-o groapă fără fund a fricii și panicii ajung astăzi să fie promotorii războiului și a măsurilor propuse de Ursula von der Leyen, demonstrând încă o dată lipsa de libertate și statutul de ‘servitori‘. Obiectivitatea lipsește cu desăvârșire și mai există doar câțiva jurnaliști sinceri care vor să scoată la iveală adevărul.

Întrebat dacă presa românească mai are vreo șansă să revină la normalitate, Ion Spânu răspunde:

„Nu sunt atât de pesimist. Faptul că am rămas pe baricade și că nu suntem singuri îmi dă speranță. Suntem destul de mulți jurnaliști care și-au păstrat principiile. Într-adevăr, suntem destul de puțini față de ceea ce este necesar, dar nu ne dăm bătuți, chiar dacă lupta va fi grea. Poate tocmai asta oferă culoare și conferă un anumit farmec meseriei noastre”.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background