Misterul sabotajului conductei Nord Stream. Scenariu nefavorabil pentru Europa

Postat de pe 29 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Adrian Severin a încercat să analizeze scandal Nord Stream dintr-o altă perspectivă.

În contextul forței dreptului internațional se prefigurează o eventuală anchetă privind sabotajul gazoductului NORD STREAM, afirmă analistul Cozmin Gușă, provocându-l pe Adrian Severin la o radiografie a faptelor.

„Mă tem că toate procedurile de anchetă vor avea aceeași soliditate si relevanța ca referendumurile din Donbas. Nu cred că o anchetă pe care o face oricare dintre părți poate să conducă la concluzii credibile” este răspunsul prompt al lui Adrian Severin.

Analistul și politicianul Adrian Severin identifică două posibilități principale relativ la ceea ce s-a întâmplat.

Pe de o parte, proiectul gazoductului ce livra gaze naturale Europei nu convenea SUA, dar nici unor țari din UE care aveau potențial propriu în livrarea de gaze, Germania câștigând astfel un monopol în domeniu asupra întregului continent. Toate acestea, însă, nu sunt probe suficiente pentru a putea incrimina vreuna din țări și nici SUA, care la nivel declarativ și-a afirmat opoziția fața de acest proiect.

Pe de altă parte, dacă luăm în calcul că Rusia ar putea fi cea care și-a distrus propriile conducte, atunci o consecință foarte gravă pe care trebuie să o avem în vedere este că Rusia a decis să rupă complet relațiile cu Europa și să se întoarcă către Asia, punctează Adrian Severin.

Concluzionând, situația este îngrijorătoare și nu avantajează deloc Europa care se vede privată de gazul ieftin livrat de Rusia, dar intră în acest fel sub monopolul SUA privind aprovizionarea cu gaze naturale.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background