Spânu: Decizia CEDO strică o armonizare existentă și funcțională. BOR dezamăgește din nou!

Postat de pe 24 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a concentrat pe decizia CEDO care nu le-a picat deloc bine românilor și care obligă România să recunoască și să protejeze familiile homosexuale. Jurnalistul Ion Spânu a adus în prim plan protestul și opoziția BOR la această impunere.

Biserica Ortodoxă Română a avut o luare de poziție prin care a exprimat, practic, gândurile și simțămintele poporului român, care este eminamente creștin și care neagă decizia CEDO. Pe de altă parte, Klaus Iohannis, președintele țării, care ar trebui să fie pilonul pe care se sprijină poporul n-a putut să spună decât că această temă este una foarte complicată pentru România și… cam atât.  

„Decizia aceasta a CEDO nu face decât să antagonizeze taberele, care de altfel erau destul de liniștite”, a punctat Ion Spânu, subliniind totodată că relațiile de tip homosexual au existat dintotdeauna, atât în istorie, cât și în timpurile mai recente, chiar și la noi în țară. Totodată, dacă un om are aceste instincte naturale de a fi orientat către o persoană de același sex, nu trebuie să fie condamnat de către cei din jur, pentru că nu exagerează cu nimic, ci asta este pur și simplu natura sa. Marea problemă este, în schimb, prozelitismul și exagerarea unor lucruri doar pentru a fi pe valul momentului, în viziunea lui Ion Spânu.

Decizia CEDO a venit în urma solicitării a 14 cupluri ca România să le ofere un anume statul și să le respecte drepturile. Ion Spânu consideră că cuplurile formate din persoane de același sex trebuie să fie protejate printr-o legislație clară, care să reglementeze parteneriatul civil, pentru a se evita situațiile în care se fac abuzuri în diverse forme. Însă, căsătoria și adopția de copii ar trebui să nu le fie permise, spune Ion Spânu.

Decizia CEDO, for profund influențat de George Soros, confirmă că se încearcă în continuare implementarea sorosismului în România, pe toate planurile posibile. Iar faptul că nu înalții ierarhi s-au exprimat pe această temă, ci „Preafericitul Vasile Bănescu” (sorosist și el) arată că Biserica Ortodoxă Română încă nu a declarat nimic cu privire la decizia CEDO și este, cel puțin pentru moment, pasivă.

„Așteptam ca Preafericitul Daniel să înțeleagă că acesta este un moment important și el să iasă public cu harul pe care-l are, cu priceperea pe care o are și el trebuia să aibă un punct de vedere. De cine se teme?”, a concluzionat Ion Spânu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background