Soldații NATO „sunt deja prezenți” în Ucraina, a declarat ministrul polonez de externe

Postat de pe 12 martie 2024

Ministrul polonez de externe a riscat să provoace controverse spunând că „personal militar NATO este deja prezent în Ucraina”, scrie SkyNews

Radoslaw Sikorski, care a vorbit în timpul unei conferințe, nu a dezvăluit despre ce țări vorbea. 

„Aș dori să mulțumesc ambasadorilor acelor țări care și-au asumat acest risc. Aceste țări știu cine sunt, dar nu le pot dezvălui. Spre deosebire de alți politicieni, nu voi enumera acele țări”, a spus el. 

Nu este clar în ce calitate sunt folosiți soldații.

Vine după ce oficiali militari germani au fost auziți sugerând că personalul de serviciu din Marea Britanie se afla la sol în Ucraina, într-un apel telefonic care s-a scurs. 

Regatul Unit a declarat anterior că a trimis mici unități în țară pentru a ajuta cu pregătirea medicală, dar nu a prevăzut desfășurari la scară largă.

Rusia a avertizat despre inevitabilitatea unui conflict direct între ea și NATO dacă trupe străine ar fi trimise în Ucraina.

Ca răspuns la declarația lui Sikorski, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a sugerat că a continua să nege implicarea NATO ar fi inutilă, scrie publicatia poloneza Kresy

Sikorski a declarat că „Occidentul ar trebui să implementeze o escaladare asimetrică definită creativ”.

„Apreciez inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron, pentru că este vorba de a-l speria pe Putin”, a spus șeful Ministerului Afacerilor Externe, Radosław Sikorski, în cadrul conferinței „25 de ani de Polonia în NATO. Și dacă nu ar exista Alianță…” la Universitatea din Varșovia. 

sursă: SkyNews


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background