Soarta lumii se joacă la Washington

Postat de pe 30 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În prima parte a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de marți, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre situația conflictuală din SUA de la nivelul conducerii, cum partidele își aduc acuzații tot mai grave și se recurge la măsuri fără precedent.

Discuția a pornit de la scurta prezentare realizată de geopoliticianul Cozmin Gușă, care a creionat în linii mari care este situația în America: „Avem această situație explozivă din SUA care a ajuns într-un punct fără precedent. Suntem în momentul alegerilor midterm și acolo se aruncă afirmații oficializate pe care nu le-am mai auzit niciodată”.

„Pe de o parte, Biden îi etichetează ca fasciști pe cei din partidul republican. Pe de altă parte, Trump, considerând că alegerile au fost fraudate indirect în favoarea lui Joe Biden, cere repetarea alegerilor din 2020 sau declanșarea alegerilor anticipate, explică Cozmin Gușă în detaliu.

„Am să afirm că finala acestui război politic care interesează întreaga planetă și care poate antrena întreaga planetă într-un fel sau altul se va juca la Washington. Acolo se va desfășura ‘războiul‘ final între globaliști și anti-globaliști, între neomarxiști și ceilalți. Totul se va juca în forță și cu o cruzime necesară. Trebuie să fim cu ochii pe ceea ce se va întâmpla acolo, pentru că este clar ce vor republicanii și ce vor democrații”, afirmă Sorin Roșca Stănescu.

Confruntarea politică va căpăta noi dimensiuni

Asistăm la o recrudescență a mișcării politice republicane și cred că sunt mari șanse ca democrații să fie înfrânți. Conflictul dintre cele două tabere politice s-a acutizat. La Washington are loc marea încăierare, o încăierare de final de etapă. Cine câștigă, pentru mulți ani va imprima un curs al lucrurilor, nu numai în SUA, ci și la nivel mondial, subliniază jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Trump, fiind perceput de către democrați ca un pericol mortal în raport cu obiectivele lor, e nevoit să acționeze în forță. Se exagerează din ambele părți. Se renunță la instrumentele democratice de luptă politică. Sunt gata să-și aducă cele mai cumplite acuzații și să prezinte cele mai sinistre scenarii de democrație”, declară SRS.

„Deasupra acestor playeri politici care se află pe retina tuturor, în zona nevăzută a puterii reale se află complexul militar, complexul pharma și complexul energetic care influențează  în mod decisiv deciziile politice. Există implicații uriașe de natură financiară”, dezvăluie Sorin Roșca Stănescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background