Severin: Ce-a făcut Zelenskiy e grav, dar poate favoriza indirect negocierile pentru pace

Postat de pe 17 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, au fost aduse în prim plan minciunile și gafele președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy, încununate cu marea păcăleală legată de ‘incidentul rachetelor poloneze‘, așa cum a numit Adrian Severin evenimentul petrecut în urmă cu două zile.

Viitorul președintelui ucrainean devine mai incert ca niciodată. De unde era susținut de întreaga planetă, în frunte cu SUA care l-au luat sub aripa lor protectoare, acum Zelenskiy se confruntă cu o pierdere drastică a încrederii din partea tuturor. Toate acestea au survenit după minciuna lui gogonată, care a pus capac tuturor păcălelilor pe care le-a tot pus în scenă încă din februarie (dacă nu chiar de mai înainte). Președintele ucrainean a sărit imediat să dea vina pe ruși după ce un teritoriu aparținând Poloniei a fost ținta (accidentală sau nu) unor rachete care au produs pagube materiale și victime omenești. Dar, surpriză: s-a dovedit că rachetele erau ucrainene!

„Incidentul rachetelor poloneze reprezintă un punct de cotitură în războiul din Ucraina!”, afirmă Adrian Severin, adăugând că bombardamentul a fost fie accidental, caz în care ucrainenii ar fi trebuit să-și ceară scuze și să clarifice situația, fie a fost un atac intenționat, caz în care se pune automat întrebarea ‘de ce ar fi făcut ucrainenii așa ceva?‘. Răspunsul este de la sine înțeles: Ucraina, sub pretextul că rachetele ar fi fost rusești și ar fi amenințat siguranța națională a unui stat membru NATO, ar fi putut soma NATO să acționeze prompt și să se implice în mod direct în conflictul cu Rusia. Asta arată disperarea ucrainenilor, pentru că Ucraina rămâne fără suflu în acest război (duce războiul pe teritoriul ei, trăiește doar din donațiile altora ș.a.m.d.).

„Responsabilitatea pentru jocul de-a războiul le revine tot Statelor Unite”, este o primă concluzie lansată de Adrian Severin, fiind susținută de felul în care America s-a impus imediat (președintele Biden a clarificat situația din Polonia) și a dezamorsat problema pentru a nu se generaliza conflictul. Totodată, Adrian Severin spune că „se ascunde întocmai această concluzie la care au ajuns membrii NATO, și anume cât este de periculoasă asocierea cu Ucraina”. Trebuie făcut ceva pentru prevenirea escaladării războiului, iar soluția pe care o propune Adrian Severin este încheierea unui armistițiu imediat, încetarea focului și începerea negocierilor de pace.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background